Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Na mnogim bojišnicama bili prvi

27.07.2016. 22:00
Na mnogim bojišnicama bili prvi


Na 24. obljetnicu osnutka 7. Domobranske pukovnije, članovi Udruge dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 7. Domobranske  pukovnije jučer su na Gradskom groblju položili vijence u znak sjećanja  na njene poginule pripadnike.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, održana je misa zadušnica  za sve one koje će zauvijek pamtiti, kaže ratni zapovjednik Pukovnije,  Danijel Telesmanić Did:
– Ovo je tužan dan za nas i rodbinu naših poginulih suboraca, ali im  upravo ovim okupljanjem i polaganjem vijenaca nastojimo dati podršku  i pokazati da ih nikada nećemo zaboraviti. Naši su dečki u Domovinskom ratu na mnogim bojišnicama bili prvi, ponajprije na Velebitu kojega su dobro poznavali jer su dolazili iz Starigrada, Selina, Lukovog Šugarja, Rovanjske i drugih podvelebitskih mjesta. Njihova iskustva u poznavanju velebitskog kraja bila su nam dragocjena, posebno Planinskoj satniji koja je prva došla na Velebit. Naša je pukovnija djelovala u okviru  112. brigade, a osnovana je 27. srpnja 1992. godine. Imali smo više od  5.000 branitelja i danas s ponosom mogu reći kako smo  prva domobranska postrojba koja je sudjelovala u obrani ovih krajeva – kaže Telesmanić.