Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Naplatio mjenicu auto kuće, oni mu poslali policiju

27.07.2016. 22:00
Naplatio mjenicu auto kuće, oni mu poslali policiju


Iznošenjem obrane Dražena Bezinovića (45), nekadašnjeg referenta za prodaju Volkswagen automobila u Autokući Zadar d.o.o., dovršen je dokazni postupak u kojem mu se na teret stavlja pronevjera novca tadašnjeg poslodavca i krivotvorenje službenih isprava.
Nakon što je njegov odvjetnik Branimir Zorica izjavio da njegov branjenik ostaje kod obrane iznesene još nakon podizanja kaznene prijave te naglasio da neće odgovarati na pitanja tužitelja, Bezinović je samo pojasnio neke detalje za koje je smatrao kako mu idu u prilog.
– Još jednom ističem kako nisam počinio kaznena djela koja mi se stavljaju na teret. Namjeravao sam kupiti jedan passat koji je u Autokuću trebao biti vraćen po sistemu ‘staro za novo’. Poznavao sam vlasnika, inače pomorca, i znao da je automobil dobro očuvan i da je prešao malu kilometražu. U četiri navrata platio sam iznose od ukupno 87.606 kuna, no tadašnji direktor Milan Rajlić rekao mi je kako se na tom vozilu može puno više zaraditi. Automobil je i prodan za 30 tisuća kuna više osobi iz Gospića pa sam tražio povrat novca, rekao je Bezinović te dodao kako u spisu postoji dokaz o uplati o kojoj govori. Napomenuo je kako je u međuvremenu Autokuća počela lošije poslovati, pa da je Rajlić svoj udio od 41 posto dionica prodao Auto Hrvatskoj Zagreb d.d. koja je inače imala 50 posto udjela u vlasništvu. S novim vlasnikom došao je i novi direktor Alen Vuksan Ćusa, koji, kako je istaknuo Bezinović, nije znao za njegov dogovor s Rajlićem.
– Rajlić mi je prije odlaska u mirovinu i prodaju dionica dao dvije bjanko zadužnice kao jamstvo da ću dobiti svoj novac, a Vuksan Ćusa se iznenadio kad sam mu rekao za uplatu. Rekao mi je isto što i Rajlić – da novca nema i neka kupim neki drugi auto. Odlučio sam uzeti audi A5 i to na leasing. Auto Hrvatska je trebala uvozniku uplatiti cijeli iznos pa mi je Vuksan Ćusa tražio dodatnih 15 tisuća kuna. Nisam to imao, pa sam u tvrtki preko POS aparata provukao Diners karticu na 9,5 tisuća kuna. Leasing kuća je Auto Hrvatskoj uplatila cijeli iznos. Potpisali smo ugovor o višestrukom prijeboju na iznos učešća od 37,398 tisuća kuna, a preostalih 57 su mi trebali vratiti, no nisu, ispričao je Bezinović te dodao i kako je kasnije dobio poslovno uvjetovani otkaz nakon čega više nije imao razloga štititi svoj interes u tvrtki pa da je dao zadužnice na naplatu.
– Odnio sam ih odvjetniku Papiću koji je preko OTP banke pokrenuo naplatu, ali nije bilo dovoljno novca pa je naplaćeno svega 27 tisuća kuna. Nedugo potom policija je od Papića uzela drugu zadužnicu pa iznos od 30 tisuća kuna i danas potražujem, izjavio je Bezinović navodeći kako je uplata išla na njegov tekući račun te zaključio kako bi u slučaju da se htio okoristiti zasigurno ispunio i drugu zadužnicu te ispisao puno veći iznos.