Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadarski HSS neće imati kandidata u IX. jedinici

27.07.2016. 22:00
Zadarski HSS neće imati kandidata u IX. jedinici


Predsjednika HSS-a Krešu Beljaka ovih smo dana preplanulog mogli vidjeti vidjeli pred TV kamerama, međutim malo tko zna da je tu boju dobio na godišnjem odmoru na Ugljanu. No, dolazak na ovaj zadarski otok nije iskoristio samo odmor, Beljak je ovdašnjem HSS-u donio i jednu neugodnu vijest – nitko iz Zadarske županije neće biti na listi za IX. izbornu jedinicu! Informaciju koju smo saznali od nezadovoljnika u lokalnom HSS-u, potvrdio nam je dopredsjednik županijskog HSS-a Josip Zubović. Naime, prema informacijama kojima raspolaže naš list Beljak se sa Zubovićem sastao na ručku na Pagu, a osim prijateljskog razgovora, tom prigodom dogovarali su se i neki detalji vezani za listu IX. izborne jedinice.
Beljak je prilikom dolaska u Zadar, rekao nam je izvor iz HSS-a, zaobišao čelnice zadarske i županijske organizacije, Irenu Devčić i Jelenu Gulan, a osim Zubovića, inače dugogodišnjeg Beljakova prijatelja i osobe od najvećeg povjerenja u županiji, na ručku s njima bio je i predsjednik GO HSS-a Paga, Ivo Butković.
Iako HSS u IX. jedinici neće imati kandidata iz županijske podružnice, jedno poznato ime iz Lovinca, načelnik te općine Hrvoje Račić, bit će na 11. mjestu liste. Lovinac pripada Ličko-senjskoj županiji, no Račić je po svojemu zalaganju za razvoj Like i turističku verifikaciju ovog kraja poznat mnogim Zadranima:
– Iako pripadam drugoj županiji, itekako sam orijentiran na Zadar. Za sebe mogu reći da sam čovjek Like i Zadra, pa mi je čast da sam kandidiran na listi i da i kroz ovu kandidaturu mogu zastupati interese i jednog i drugog kraja – rekao je Račić.