Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na Farosu troje Zadrana

27.08.2010. 22:00
Na Farosu troje Zadrana


Stari Grad na Hvaru danas (subota) ugostit će 35. izdanje Faros Maratona. Međunarodno prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju ove je godine okupilo predstavnike 23 države, odnosno maratonce s pet kontinenata, a na 16-kilometarskoj dionici od od Nove rive do rta Kabal i natrag okušat će se i troje Zadrana. Boje Kluba daljinskog plivanja Donat prvi će put na Farosu braniti Filip Erceg i Josip Aralica, dok će Dražen Adžić ubilježiti drugi nastup.
– Na Farosu nastupaju najbolji svjetski maratonci. Stoga, ne idemo na rezultat, već nam je primarni cilj preplivati dionicu te na taj način sakupiti vrijedne bodove za Cro Cup. Čast nam je što ćemo plivati zajedno sa Svjetskim prvakom iz Rima i zlatnim s Olimpijskih igara – naglasio je Adžić.
Sa starta (8 sati) u Gradskoj luci krenut će plivači iz iz Australije, Austrije, Cipra, Crne Gore, Češke, Danske, Egipta, Indije, Italije, Južnoafričke Republike, Mađarske, Makedonije, Meksika, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Slovenije, Srbije, Škotske i Hrvatske, što je rekord u dosadašnjih 35 godina. Predvode ih prošlogodišnji pobjednici i rekorderi staze: Alexander Studzinski iz Njemačke (3:01:55) i Ruskinja Anna Uvarova (3:14:42).