Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Pavin: Mi smo klapa, ali klapa prijatelja

27.08.2010. 22:00
Pavin: Mi smo klapa, ali klapa prijatelja


Klapa pod imenom Niko svoje prvo predstavljanje imala je sinoć u istoimenom Pavinovom restoranu i to pred HRT-ovim kamerama za emisiju “Boje turizma”
Zadarski ugostitelj Erik Pavin je uz potporu svojih prijatelja, osim pozdrava Zadra svijetu, ovo ljeto pokrenuo još jednu inicijativu, a to je osnivanje klape. Klapa pod imenom Niko svoje prvo predstavljanje imala je sinoć u istoimenom Pavinovom restoranu i to pred HRT-ovim kamerama za emisiju “Boje turizma”. Klapa ima čak četrnaest članova, među kojima su iskusna pjevačka i glazbena imena: Davor Pekota, Bepo Matešić, Rikardo Perković, Tomislav Košta, Duje Stanišić, Vjeko Nakir, Leon Bataljaku, Tomislav Bubić, Erik Pavin, Krešimir Perović, Ante Rados, Mladen Košta, Ante Gospić i Marko Vidučić.
– Kada sam bio mali uvijek mi je bila želja da u životu osnujem klapu. Prije trideset i pet godina smo nešto i započeli, međutim klapa se brzo razišla pa se službeno nismo ni oformili. U klapi nas je bilo pet, šest prijatelja: Miro Pavin, Aldo Gazić, Vjeko Nakir.. Bio je tu i Lovor, danas jedan od najjačih klapskih basova. Međutim, uhvatio me posao, nisam više imao vremena za pjevanje, osim u sklopu radnog vremena, govori Pavin.
Ovog ljeta stvorena je nova prilika. Klapa je prijavljena 2. kolovoza i trenutačno ima 14 članova, no brojka će se, doznajemo, i povećavati.
– Sad nas ima dosta, a bit će nas još i više. U nogometu klubovi imaju po trideset igrača, a na utakmici ne nastupi niti polovica. Tako će biti i kod nas. S obzirom da smo svi zaposleni i radimo, kada budemo putovali na nastupe, ići će oni koji su u tom trenu slobodni. Sve su to redom poznati i kvalitetni pjevači počevši od Matešića, Pekote i Perkovića, pa do voditelja zborova i klapa, pojašnjava Pavin.
Članovi grupe pjevaju neslužbeno zajedno već dugi niz godina, pa im i ne treba previše vježbanja, kaže. Ipak, kako će imati novih izvedbi, počevši od duhovne crnačke glazbe, pa do a capelle, morat će se malo dodatno uvježbavati. Ali kada prođe koji mjesec i sve se posloži, bit će sve dobro, uvjeren je Pavin, pritom napominjući kako se ne radi o nikakvoj konkurenciji drugim klapama u gradu.
– Mi smo klapa, ali klapa prijatelja. Prijatelji smo i s drugim zadarskim klapama, pa ćemo tako i zajedno i nastupati, zaključuje.