Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zbog pljačke kladionice dvije i pol godine zatvora

27.08.2010. 22:00
Zbog pljačke kladionice dvije i pol godine zatvora


Presuda je donesena temeljem zatvorenog kruga indicija, a ključno je bilo svjedočenje zaposlenice kladionice koja ga je poznavala od ranije i prepoznala iako je bio maskiran
Krešimir Zubčić (38), bivši šef kladionice “Stanleybet”, u petak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog razbojstva, odnosno pljačke te kladionice u Benkovcu.
Presudu je izreklo Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Radman i koji je obrazlažući presudu podvukao kako je tijekom dokaznog postupka utvrđeno da je Zubčić počinio kazneno djelo i to na način kako mu je to optužnicom i stavljeno na teret. Sudac je naglasio da nije bilo dokaza, ali je presuda donesena temeljem zatvorenog kruga indicija.
– Optuženi je te večeri bio u Benkovcu. Sjedio je u automobilu, slušao glazbu i pušio iako je mogao otići. Prije toga je bio u kladionici. Osim toga, stanje njegovog računa je bilo u minusu, pa stoga nije bilo razloga da on u takvoj situaciji posjećuje kladionicu – rekao je predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman.
Osim toga, prema mišljenju Sudskog vijeća ključno je bilo i svjedočenje Oriane Zubčić, zaposlenice kladionice, koja ga dobro poznaje i koja ga je prepoznala po specifičnom hodu i visini iako je bio maskiran i s čarapom na glavi.
Odlučujući o visini kazne, u ovom je slučaju Sudsko vijeće odlučilo primijeniti institut ublažavanja kazne jer nije našlo otegotnih okolnosti, a u olakotne Zubčiću se cijenila činjenica da je do sada neosuđivan te da nije bio u sukobu sa zakonom nikada prije pljačke, a niti poslije.
Naime, kako je pojasnio sudac Radman za ovo je kazneno djelo Zakonom predviđena kazna od najmanje tri, pa do 12 godina zatvora. Krešimir Zubčić pravomoćnost presude će čekati na slobodi, a sa slobode se branio i tijekom sudskog postupka.
Prema optužnici koja mu se stavljala na teret, Zubčić je 15. prosinca prije dvije godine oko 22 sata, maskiran, s čarapom na glavi i nožem u rukama, ušao u kladionicu gdje je nekad ranije bio šef, zaprijetio zaposlenici i odnio preko 10 tisuća kuna.