Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zlatko Lisica u petak završio iza rešetaka

27.08.2010. 22:00
Zlatko Lisica u petak završio iza rešetaka


Policija je u njegovom automobilu pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj mu je oduzet te je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog nelegalnog držanja oružja. Lisica je pred istražnim sucem zanijekao da je pištolj njegov
Zlatko Lisica, 32-godišnjak iz Bibinja, u Zadru poznat kao jedan od pljačkaša bivše Dalmatinske banke, u petak je uhićen zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela pokušaja iznude, a nakon kriminalističkog istraživanja u prostorijama policije u petak tijekom prijepodnevnih sati priveden je i dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Borisu Babiću koji mu je nakon saslušanja, odnosno ispitivanja odredio pritvor koji može trajati do mjesec dana. Pritvor mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, a svakako mu nije u prilog išla i činjenica da je osuđivan.
Kako saznajemo, Lisica je pred istražnim sucem iznio svoju obranu i to u nazočnosti izabranog odvjetnika Andreja Korljana koji ga je svojevremeno branio i na Županijskom sudu u Zadru u slučaju spektakularne pljačke preko dva milijuna kuna zadarske Dalmatinske banke. Lisica se, kako smo neslužbenim kanalima doznali, među ostalim branio kako nije u pitanju nepostojeći dug.
Naime, prema šturoj informaciji iz PU zadarske, Lisica je počnio kazneno djelo iznude, kako su pojasnili u policiji, “s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, na ime nepostojećeg, vraćenog duga tijekom ovog mjeseca i u više je navrata prijetio smrću 25-godišnjaku i njegovom 61-godišnjem ocu”, koji žive na zadarskom, gradskom predjelu Ploče.
Lisica je u četvrtak poslijepodne, došavši ispred njihove obiteljske kuće, zatražio isplatu više tisuća eura, a špekulira se o iznosu od oko deset tisuća eura. Tada je i uhićen.
Osim toga policija je u njegovom automobilu pronašla i pištolj za koji nije imao dozvolu. Pištolj mu je oduzet te je protiv njega podnesen i optužni prijedlog zbog nelegalnog držanja oružja. Što se pak pištolja tiče, Lisica je pred istražnim sucem zanijekao da je pištolj njegov.
Osim što mu je odredio pritvor, istražni sudac je donio i rješenje o provođenju daljnje istrage. Više detalja o ovom slučaju moglo bi se znati tek onda kad istraga bude okončana.