Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Gdje god nastupamo imamo svoju publiku, osim u Zadru

Autor: Irena Jurjević

27.08.2012. 22:00
Gdje god nastupamo imamo svoju publiku, osim u Zadru

Foto: PIXELL



U Zadru imamo više mrzitelja nego ljubitelja, neočekivano komentira Davor Valčić


Nagrada za  najboljeg debitanta na  Večerima dalmatinske  šansone nam ne znači  previše, ali svakako je bilo  zabavno. Ipak, mi smo  tipovi za nešto drugačija  mjesta – kazuju dečki iz  zadarskog Postolara trippera koji su ovog vikenda  osvojili svoj prvi kipić na  jednom zabavnom hrvatskom festivalu, a izgleda i  posljednji.
– Bilo je to zanimljivo  iskustvo. Ne pripadamo  tom rangu, ali baš smo se  dobro zabavili. Upadneš  u taj film i odigraš ulogu  do kraja, a da nisi ni  skužio. Ali nemamo baš  tendenciju ići sad po festivalima. Ovo je ispalo  slučjano pa smo rekli ‘ajmo probat’ i to je to,  pojašnjava Davor Valčić,  dodajući kako im takve  manifestacije nisu primarne:
– Na festivalima nema  para i nema nikakve koristi za ono što radiš. A i  publika je starija. Mogu  nas shvatiti samo kao  simpatične momke koji  su svirali nešto čudno i to  je to, pojašnjava.
Postolarima je inače  ovo ljeto bilo izuzetno  radno. Prošli su cijelu  obalu uzduž i poprijeko, a  nešto se uspjelo i zaraditi,  pogotovo u zadnje vrijeme, kaže. Ipak, to nije  bila primarna stvar:
– Danas se sve vrti oko  novca, a ovo radimo jer  nam čini život zabavnijim. Novac to sigurno ne  čini, zaključuje.
Radni će im, kaže, biti i  mjesec rujan ali i jesen.  Sada ih ovog vikenda  očekuje nastup na Špancir festu s Dubioza Kolektivom, a nakon toga  slijedi i nastup s Damirom Urbanom i Majkama na Petkotina festivalu. Slijedi potom i  nešto proputovanja po  BiH, ali i Srbiji. Ipak,  Zadar ih, kaže, neće vidjeti tako skoro:
– Za sada, nema šanse i  zbog interesa, a i odaziva.  Gdje god nastupamo imamo svoju publiku, a ovdje  u svome gradu imamo  više mrzitelja nego ljubitelja. A i svim gradskim  manifestacijama koje su  se održavale ovog ljeta u  Zadru nismo bili u planu  pa koliko ti grad daje,  toliko mu vrati – znači  apsolutno ništa, zaključio  je Valčić.