Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Portugalski glazbenici u Sukošanu

Autor: Velimir Brkić

27.08.2013. 22:00
Portugalski glazbenici u Sukošanu


U sklopu turneje po Europi, mladi studenti medicine okupljeni u ansamblu »Tuna de Medicina do Porto«, borave u Sukošanu. Bit će to prigoda za još jednu od 40-ak ovogodišnjih ljetnih manifestacija u ovom općinskom središtu, u organizaciji Turističke zajednice. Svi su uz besplatni ulaz pozvani na njihov performans večeras u 20 sati na Trgu Gornja vrata.
Mladi su to glazbenici stomatološkog fakulteta iz portugalskog Porta koji su u ljetnoj studenskoj pauzi zapravo putuju po Europi i koji će u Sukošanu održati svoj prvi koncert u Hrvatskoj. Pod sukošanskim nebom na Trgu Gornja vrata, sjajnoj pozornici na otvorenom, bit će to raznovrstan, više glazbeno obojen program, za sve uzrastima. Emocionalno nadahnute glazbene impresije mladih glazbenika iz Portugala posebno su namijenjene domaćim glazbenicima sa šireg zadarskog područja.
Na programu je blues, jazz-standard, pop, klasika i sjajne autorske skladbe. Studenti medicine sviraju nevjerojatnom lakoćom, glazba je to koja je oduševila publiku diljem Europe i svijeta.