Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zadrani ovog ljeta putovali u Budimpeštu, Prag i Gardaland

27.08.2016. 22:00
Zadrani ovog ljeta putovali u Budimpeštu, Prag i Gardaland


Ljeto je pri kraju, većina ih je iskoristila godišnje odmore, a neki će tek nakon sezone krenuti na zasluženi odmor. Europske metropole godinama su Zadranima omiljene destinacije za koje će se odlučiti provesti godišnji odmor. Prije svega jer su jeftinije negoli aranžmani za daleka putovanja na ostale kontinente, ali i zbog toga što za dio europskih metropola postoji izravna zračna linija iz zadarske zračne luke.
U agenciji Terri kazali su kako njihovi domaći klijenti na putovanje najčeće odlaze tijekom uskrsnih blagdana na proljeće, dio u svibnju i lipnju, a rijetki su oni koji godišnji u srcu sezone odluče provesti u inozemstvu.
– Nakon proljeća i jesen je također je atraktivan period kada Zadrani odlučuju otići na godišnje odmore u inozemstvo. Od destincija najpopularnije su Prag i Budimpešta, a za obitelji s djecom vrlo je atraktivan i Gardaland u Italiji, kaže djelatnik Terre.
Upita ima i za ostale gradove u Italiji, Njemačku, Grčku, Španjolsku, ali manje.
Nakon toga, dio njih godišnje odmore ostavlja za prvi tjedan u novoj godini kada kreće sezona skijanja, pa su tada vrlo atraktivne skijaški resorti i destinacije u Italiji, Austriji, Sloveniji, dok se oni dubljeg džepa odlučuju i za Švicarsku te Francusku.
Dobra povezanost Zadra i europskih država prvenstveno zračnim linijama, Njemačke, Velike Britanije, Irske, skandinavskih država razlog je što se sve više ljudi odlučuje za putovanja u ove zemlje, ali većinom u vlastitom aranžmanu. Također, u vlastitom aranžmanu često se putuje u susjedne države, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju jer je to ipak jeftinija varijanta.