Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Izložba pod morem

27.09.2010. 22:00
Izložba pod morem


Iako su Hrvati bili u priličnoj prednosti kada je u pitanju broj sudionika, prve nagrade na prvenstvu odnijela su dva stranca
Proteklog vikenda Park prirode Telašćica je u sklopu Otvorenog prvenstva Hrvatske u podvodnoj fotografiji ugostio ronioce iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Iako su Hrvati bili u priličnoj prednosti, kada je u pitanju broj sudionika, prve nagrade na prvenstvu odnijela su dva stranca.
Fabiu Iardinu, Talijanu iz ronilačkog kluba “Ghisleri-Trieste” pripalo je prvo mjesto u kategoriji fotografiranja s DSLR-om, dok je prvo mjesto u kategoriji kompaktnih fotoaparata osvojio Slovenac Jaka Ferijan iz DRM “Ljubljana”.
Trodnevno natjecanje je održano u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza te Kluba podvodnih aktivnosti Zadar. Tijekom njegovog trajanja, “odrađena” su dva zarona u sklopu kojih su natjecatelji snimali makro fotografije, fotografije s ribom, fotografije ambijenta s modelom te fotografije ambijenta bez modela. Podvodnim fotografima nije zasmetalo niti nevrijeme koje se upravo na dan natjecanja okomilo na Zadar i njegovu okolicu, pa su se tako prvenstvu uspješno odazvala dvadeset i dva sudionika. Zadarske snage branili su Ante Uglešić i Mate Tomašević iz ronilačkog kluba Zadar.
Također, dodajmo i to kako je među Hrvatima, mjesto najboljeg u sklopu državnog prvenstva osvojio Vedran Frka iz KPA “Adria-Kraljevica” u kategoriji DSLP-a, te Damir Zurub iz RK “Geronimo” u kategoriji kompaktnog aparata. Što se tiče ekipnog poretka, na prvo mjesto zasjeo je KPA “Adria-Kraljevica”, iza kojeg su uslijedili RK “Geronimo” i RK “Sisak”. Ronilačkom klubu Zadar pehar je izmaknuo “za dlaku” pa se tako mogu pohvaliti visokim, no i najnezahvalnijim, četvrtim mjestom.
Najboljom fotografijom, prema ocjeni žirija na čelu sa zadarskim fotografom Željkom Karavidom, proglašena je fotografija Fabia Iardina u kategoriji ambijenta s modelom.