Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Srebro našao na 73, a broncu na 46 metara

27.09.2010. 22:00
Srebro našao na 73, a broncu na 46 metara


Na trećem međunarodnom natjecanju u ronjenju na dah – Rab Dive Off (24. do 26. rujna), Božidar Petani, član zadarskog Ronilačkog kluba 2 Dive, ostvario je odlične plasmane osvojivši srebro i broncu. Proteklog vikenda Rab je okupio ponajbolje ronioce iz Austrije, Češke, Poljske, Slovenije i Hrvatske, a boje zadarskog kluba, uz Petanija je branio i Dino Maksan, debitant u dubinskim disciplinama.
Prvog dana natjecanja Petani je došao do srebra zaronivši na 73 metra u disciplini FIM, u kojoj se ronilac povlači po konopcu i natrag. Dino Maksan u istoj je disciplini zaronio do 56 m što je bilo dovoljno za šesto mjesto.
U subotu su na rasporedu bile CNF (žaba bez konopa) i CWT (mono peraja), a Petani je, nakon što su suci i organizatori zbog loših vremenskih uvjeta sve najavljene dubine smanjili za 10%, ponovno imao svoj dan te se u disciplini CNF okitio broncom.
– Nažalost, umjesto najavljenih 51, ronio sam do 46 metara. Ali, s obzirom na uvjete, zadovoljan sam ostvarenim rezultatima – naglasio je Petani. Njegov klupski kolega U CWT-u također je morao skratiti zaron. Maksan je dosegao dubinu od 43 metra.