Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Turbulencije su očekivane

27.09.2010. 22:00
Turbulencije su očekivane


Uspjeli smo maksimalno skratiti vrijeme prilagodbe novog igrača Brandona Browna. I mlađim igračima uspjeli smo pružiti značajniju minutažu – naglašava Jusup
Pet utakmica su košarkaši Zadra odigrali u prilično kratkom razdoblju. Nakon što su u Beogradu ostvarili dvije pobjede i jedan poraz, igrači Daniela Jusupa na turniru u Rijeci, došli su do nove dvije pobjede, protiv FMP-a i Širokog.
– Prije svega dobra stvar je ta da smo uspjeli pobijediti u četiri utakmice, a izgubiti samo jednu. Sigurno da je bolje tako nego da je bilo obrnuto – istaknuo je Jusup.
Zadarski strateg, nakon odlaska Ricarda Greera, uspio je od momčadi dobiti adekvatan odgovor, tako da su se Zadrani u Beogradu i Rijeci predstavili u prilično dobrom svjetlu.
– Prije svega, pomoću ovih utakmica, uspjeli smo maksimalno skratiti vrijeme prilagodbe novog igrača Brandona Browna. Uspjeli se i mlađim igračima pružiti značajnija minutaža, a osim toga mogli smo zamijetiti nedostatke na kojima treba raditi i koje trebamo promijeniti ukoliko mislimo napraviti korak dalje.
Koji su nedostaci bili najuočljiviji?
– Mislim da nam nedostaje atletizma, skočnosti, i to nam je prilično veliki problem.
Na koji način se to može riješiti. Specifičnim treninzima ili dovođenjem novog ili novih igrača?
– Sigurno da gledamo i planiramo u tom smjeru. Odlaskom Greera stvorila se praznina koju se mora popuniti. Nije jednostavno, jer financijska situacija nije idealna. No, tražit ćemo. Pomažu nam neki ljudi u praćenju igrača, no sve je to na dobrovoljnoj razini.
Spomenuli ste da biste željeli vidjeti i zamjenu za Jakova Vladovića na mjestu organizatora igre.
– To nam je također u planu. Svjesni smo da razina igre pada kada izađe Vladović i taj problem bi trebalo riješiti.
Nakon poraza od Borik-Puntamike sigurno nije bilo jednostavno biti u koži igrača i stručnog stožera Zadra, no posljednje pobjede i dobre igre ipak su malo poboljšali okus priprema. No, postavlja se pitanje koliko je bilo potrebno dizati toliko buke od pripremne utakmice, mada igrači Zadra nisu smjeli dozvoliti onakvu vrstu blamaže.
– Svaka je sredina specifična. Zadar pogotovo. Ja sam dugo vremena radio u klubu tako da razumijem kako stvari ovdje funkcioniraju. Ne treba zaboraviti da se ovdje jako često mijenja kompletna momčad, a Zadar kao klub to ne bi smio dozvoliti. I Ove sezone napravilo se puno promjena i u takvim slučajevima mora se proći prijelazno razdoblje. Možete imati najbolje igrače, ali u ovako kratkom razdoblju jednostavno se moraju dogoditi određene turbulencije.