Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Derutni prostor postaje sportski i koncertni centar za mlade

27.09.2011. 22:00
Derutni prostor postaje sportski i koncertni centar za mlade


Obnovu prostora očekuju do veljače sljedeće godine, a u njemu bi trebao djelovati sportski centar za mlade sa spravama za vježbanje, kao i klupski prostor namijenjen za koncerte i druge slične sadržaje
Iako postoji tek od veljače ove godine, Udruga mladih Poluotok ne samo da je uspjela osigurati prostor za svoje djelatnosti, već i donaciju u vrijednosti od nekoliko tisuća eura za uređenje prostora, a u pregovorima su, kažu, s pojedinim zadarskim tvrtkama vezano za samu obnovu prostora.
Prostor od 272 metra u blizini velike pijace na pet godina ustupila im je Državna uprava za zaštitu i spašavanja, a donaciju u obliku građevinskog materijala tvrtka Baumax. Imali su, kažu, velikih problema s vlagom zbog čega će prvo morati napraviti hidroizolaciju, nakon čega će na red doći struja, voda, cijevi i sanitarni čvorovi…
– To mora biti dobro uređeno jer ne mogu mladi imati jedan derutni i nezdrav prostor, pojašnjava Josip Štokić.
Da bi se s radionicama moglo što prije početi on i predsjednik udruge Mihovil Štorić dali su se u opsežnu organizaciju, pa su tako sad u tijeku pregovori s građevinskim tvrtkama za niskogradnju. Početak radova bi trebao biti oko 15. listopada.
Uz sve to ovaj dvojac radi i na polju pretpristupnih fondova Europske unije. Posjetili su tako u Zagrebu Agenciju za mobilnost i programe EU i kažu da su već blizu zaključenja ugovora.
– Prvi rezultati bi trebali biti već u jedanaestom mjesecu, pojašnjava Mihovil.
Sada su u tijeku poslovi oko papirologije no kada to bude gotovo bit će to, kažu, pun pogodak za Poluotok.
Na upit kako to da im je u tako kratko vrijeme uspjelo nešto za što drugima trebaju godine, odgovaraju kako su obojica jako poduzetni, a i do sada su uvijek nailazili na susretljivost kome god da su pokucali na vrata. Obnovu prostora očekuju do veljače sljedeće godine, a u njemu bi trebao djelovati sportski centar za mlade sa spravama za vježbanje, kao i klupski prostor namijenjen za koncerte i druge slične sadržaje.
U svemu tome pomažu im i brojni članovi njihove udruge, njih osamdesetak od čega je četrdesetak aktivnih, koji su uvijek spremni pomoći, ali bi im dobro došla pomoć za neke veće građevinske zahvate. Čim završe s obnovom ovog prostora, sve svoje sposobnosti i snage usmjerit će prema igralištu na Mornarici.