Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Slovenci glasovali za Biograd

27.09.2011. 22:00
Slovenci glasovali za Biograd


S obzirom na proteklu godinu imamo povećanje od 10 posto, ostvarili smo 5.400 noćenja i 1.300 dolazaka gostiju. Recept je to za uspjeh koji bismo rado podijelili s ostalim kampovima jer zajedno možemo hrvatski kamping turizam dignuti na jednu višu razinu, kaže Šangulin
Kamp Biograd u Biogradu na Moru koji posluje u sastavu Šangulin d.o.o., u jednoj od vodećih turističkoj tvrtki na srednjem Jadranu s preko 30 godina iskustva, osvojio je prvo mjesto i prestižnu titulu “Naj kamp Dalmacije 2011.”, u kategoriji malih kampova do 50 smještajnih jedinica ili kapaciteta do 150 osoba. Tako je odlučilo čak 20.686 slovenskih kampera koji su glasovali za svoje “naj kampove” između 269 hrvatskih i slovenskih kandidata u devet kategorija.
Tajna uspjeha
Na pitanje koja je tajna tako velikog uspjeha odgovara Marija Šangulin, mlada voditeljica kampa šampiona Dalmacije.
– Nagrada je potvrda da se ulaganje u kvalitetu uvijek isplati. Primjenjujemo ono što je dobro i uspješno, da se svakom gostu pristupi individualno što rezultira pružanjem usluge u skladu sa željama gostiju, govori diplomirana ekonomistica Marija Šangulin kojoj je na dva specijalistička postdiplomska studija, MBA menadžment u turizmu na Sveučilištu u Beču i strateško poduzetništvo na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, ostao tek po jedan ispit.
Rezultat je to dva i pol mjeseca akcije koju su prvi put organizirali kamping revija Avto-Dom, turistički portal Dobro jutro, Slovenija! i kamping portal avtokampi.si. Bila je to zapravo anketa o realnim kriterijima izbora određenog kampa za odmor slovenskih kampera, koji predstavljaju preko 20 posto noćenja u hrvatskim kampovima. Stoga je njihovo priznanje posebno važno za Kamp Biograd.
– U sklopu kampa osim 30 kamp mjesta nalazi se i 13 kompletno uređenih mobilnih kućica koje nude smještaj gostima i izvan turističke sezone. One su odvojene, praktične i funkcionalne jedinice s klimom i televizorom. Idealne za odmor, potpuno opremljene sa dvije ili tri spavaće sobe, nude ono najbolje što se može naći na turističkom tržištu, navodi Šangulin.
Biogradska tvrtka turističkog brodara Mira Šangulina osim kampa u sastavu tvrtke ima poznatu marinu sa 200 vezova, luksuzne brodove i moderan katamaran za jednodnevne izlete na Kornate te najam i prodaju plovila.
Zadovoljan gost
Pored priključka za struju, vodu i kanalizaciju kamp ima tri odvojena sanitarna bloka s toplom vodom i 15 sanitarnih čvorova, sanitarni blok prilagođen invalidnim osobama, prostor za ručno i strojno pranje rublja, peglanje, pranje posuđa, za tuširanje kućnih ljubimaca, prostor za roštilj i piknik, kemijski WC i servis za otpadne vode iz kamp prikolica i autodomova, besplatni internet. U neposrednoj blizini kampa nalaze se tenis tereni.
– Cilj nam je da svaki naš gost postane i prijatelj i da prilikom odlaska bude zadovoljan, te da prenese zadovoljstvo svojim prijateljima, uz preporuku našeg kampa koji je smješten na preko 7.000 metara četvornih površine u hladu crnike i pinije park šume Soline, nedaleko od pješčane plaže i središta kraljevskog grada u srcu Jadrana, navodi Šangulin formulu turističke i poslovne uspješnosti.
Kampiranje u kampu Biograd neće ostaviti ravnodušnim ni najzahtjevnije kampere, koji će uživati u predivnoj prirodi Dalmacije i u karakterističnom mediteranskom ugođaju te bogatom biogradskom kulturnom naslijeđu.
– S obzirom na proteklu godinu imamo povećanje od 10 posto, ostvarili smo 5.400 noćenja i 1.300 dolazaka gostiju, ukazuje Šangulin na ovogodišnje turističke podatke.
– Recept je to za uspjeh koji bismo rado podijelili s ostalim kampovima jer ih ne smatramo konkurencijom, već zajedno možemo hrvatski kamping turizam dignuti na jednu višu razinu. Cilj nam je da se gosti hvale što su posjetili Hrvatsku jer želimo da naša zemlja bude prestižna destinacija. Naš je kamp to već postao, a sada nam je želja da što više kampova u Hrvatskoj bude u toj situaciji kako bismo kroz kamping turizam podignuli i cijeli turizam u Hrvatskoj, zaključuje Marija Šangulin.


 NAGRAĐENI


U kategoriji malih kampova u Dalmaciji, dobitnici su Kamp Biograd iz Biograda na Moru, Kamp Filip iz Sv. Filipa i Jakova te Kamp Aloa iz Bola na otoku Braču. U kategoriji velikih kampova u Dalmaciji, najviše glasova pripalo je Kampu Straško u Novalji, zatim Kampu Šimuni (oba na otoku Pagu) te Kampu Solaris u Šibeniku.