Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U porazu bilo i pozitivnih stvari

27.09.2011. 22:00
U porazu bilo i pozitivnih stvari


Djelovali smo kao ekipa, borili smo se i ne mogu biti potpuno nezadovoljan. Ali imali smo i problema
Rukometaši Zadra nalaze se u Drugoj hrvatskoj ligi – jug. Gledajući objektivno, to je treći rang natjecanja i jasno je da je protekle sezone ostvaren neuspjeh ispadanjem u poprilično nizak rang. Sada su Zadrani ponovo na početku. Momčad je preuzeo mladi trener Frane Kardum koji u rosteru i nema bogzna koliko iskusnih igrača. U prvom kolu doživjeli su rukometaši iz Mocira poraz protiv EMC Splita II.
– Povukli su Splićani čak pet igrača iz prve momčadi i stoga su u tom susretu bili favoriti – ističe Kardum, svjestan da je početak utakmice bio ključan. Tada je domaćin napravio solidnu razliku.
– Postavili su zonu 3-3, što nas je poprilično iznenadilo, jer je to jedna neobična vrsta zone. U tom periodu imali smo dvije nerealizirane kontre, jednu pogrešku golmana i dopustili smo Splitu da napravi razliku od 3-4 gola. Nju su i održavali svih 40 minuta utakmice.
Ipak, tada Zadar uspijeva doći do egala.
– Kasnije smo mi promijenili na zonu i uspjeli smo pet minuta prije kraja utakmice doći u egal. Na golu nam je Svorcina dao sigurnost s nekoliko obrana i stigli smo na 26:26.
No, snage ze potpuni preokret ipak nije bilo?
– Imali smo priliku. Nismo iskoristili tri napada, tako da su oni uspjeli ipak doći do pobjede.
S mladom momčadi ste ipak uspjeli zakomplicirati “život” domaćem sastavu?
– Istina, ali poraz je uvijek poraz. Bilo je tu pozitivnih stvari. Djelovali smo kao ekipa, borili smo se i ne mogu biti potpuno nezadovoljan. Ali imali smo i problema. Jerak je tu bio jedini nešto iskusniji, a i on je odradio samo polovicu priprema. Zelić isto nije u top formi. Igrali smo bez Humbolta i Peše, koji su imali privatne obveze i nisu mogli putovati. Nedostajalo nam je još nekoliko ozlijeđenih igrača u rotaciji.
U subotu dočekujete Jelsu?
– U toj utakmici ne mogu tražiti alibi. Moramo ići na pobjedu. Imamo još prostora za napredak, jer smo ipak kasno počeli s pripremama i ipak prvi put igramo s ovakvom momčadi, ali prije svega moramo naučiti pobjeđivati – zaključio je Kardum.