Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Surać: Imamo moć pobijediti Zagreb

Autor: Drago Bajković

27.09.2012. 22:00
Surać: Imamo moć pobijediti Zagreb

Foto: PIXELL



Bez obzira na probleme Zagreb moramo pobijediti. Nećemo srljati, čekat ćemo šansu i vjerujem da ćemo je iskoristiti – kazao je Surać


Zadar je uspješno apsolvirao kup utakmicu s Konavljaninom što je bilo vrlo važno nakon katastrofalnog poraza od Intera u 8. kolu Prve HNL. Bio je to debi Ferde Milina na klupi Zadra, a također nije nevažna ni činjenica da je on kao novi strateg startao uspjehom. Naravno, neće Milin sa svojim suradnicima uspjeti preko noći “popraviti” stanje u momčadi, svjesni su u stožeru da će im za to trebati puno više vremena. Međutim, neke stvari se moraju popraviti hitno, jer već u subotu na Stanove stiže Zagreb.
U dvoboju fenjeraša Zadar, kako zna i umije, mora pobijediti, a to neće biti nimalo lako. Protiv Konavljanina smo vidjeli dva lica momčadi sa Stanova, dobro, ili solidno u prvom poluvremenu, i staro – loše u drugom. Bilo je tu i nekih novih lica u sastavu Zadra. Neki su iskoristili šansu, neki nisu. Možda je tu bilo i malo skrivanja uoči Zagreba. U svakom slučaju, pred Milinom je jako zahtjevan posao dovesti momčad u pravo stanje uoči utakmice “koja život znači”.
Još bolje
Jakov Surać, kapetan Zadra također je vidio pozitivne pomake u utakmici s Konavljaninom, ali i one negativne.
– Prvo poluvrijeme smo odigrali na jednoj boljoj razini. Djelovali smo kao momčad, iako je i tu bilo propusta i situacija u kojima smo mogli bolje reagirati. Što je donijelo taj pozitivni dojam? Išli smo na suparničkog igrača odmah kada primi loptu i to ne jedan, već dva ili tri igrača. Sprječavali smo ih da razviju igru i zadržavali je na njihovoj polovici. To je pravi način kako neke stvari treba raditi, ujedno i put prema tome kako trebamo igrati protiv Zagreba.
Međutim, kapetan se puno više bavio stvarima koje se ne smiju raditi i koje su Zadrani prezentirali u drugom poluvremenu.
– Glavno je pitanje zašto u vrlo kratkom periodu nestanemo s terena. Glava je tu najveći problem. Čim nismo blizu protivničkog igrača, izgubimo na agresivnosti. Automatski gubimo raspored, povlačimo se nazad što vrlo često dovodi do stanja individualne pogreške. Te individualne pogreške najčešće se vežu u seriju pa imamo situaciju da nas suparnik pet minuta ‘maltretira’ na našoj polovici.
Pokušao je Surać pronaći razloge takvih “crnih” rupa.
Nepotrebno soliranje
U prvom poluvremenu smo igrali dobro jer smo djelovali kao momčad. Osjetili smo da nam suparnik neće ništa, da smo kvalitetniji i da nam teško mogu zabiti gol. Pojedinci su tada počeli iskakati iz momčadskog sustava, puno su vukli loptu i počeli srljati. Pala je koncentracija što nas je dovelo do najstrože kazne za goste. Na sreću Vuka nije realizirao jedanaesterac, ali što da ga je zabio. Jako brzo mi iz pozitive padnemo u negativu i to je ono što moramo hitno riješiti.
Zagreb u subotu sigurno neće opraštati pogreške.
– Njihov trener Luka Bonačić bio je na našoj utakmici s Interom, a Čalo na ovoj s Konavljaninom. Očito je da se ozbiljno pripremaju za nas i da nisu zdravo za gotovo uzeli onu našu prezentaciju protiv Zaprešićana. Uopće nije upitno da je Zagreb kudikamo kvalitetniji od Konavljanina. Abdurahimi ili Šovšić sigurno neće propustiti kazniti naše propuste i pogreške. Imao samo tri dana do utakmice s “pjesnicima” i do tada moramo riješiti neke stvari. Ovo je ključna utakmica u ovom periodu i sigurno kao kapetan neću dopustiti da nam se ponovi nešto slično kao protiv Intera. Bez obzira na probleme Zagreb moramo pobijediti. Nećemo srljati, čekat ćemo šansu i vjerujem da ćemo je iskoristiti. Imamo moć za pobijediti Zagreb – kazao je na kraju jučerašnjeg razgovora Surać.