Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Godina zatvora zbog pljačke dućana

27.09.2013. 22:00
Godina zatvora zbog pljačke dućana


Je li ovo sud?! Ovo je cirkus, a ne sud! – uzviknuo je ponavljajući to više puta, 33-godišnji Robert Gavran nakon što je proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora zbog razbojstva. Vikao je unatoč činjenici što je jučer odmah po izrečenoj presudi pušten na slobodu, a u pritvoru zadarskog Istražnog centra proveo je gotovo šest mjeseci.
Zbog ovakvoga njegovog neprimjerenog ispada predsjednica Sudskog vijeća Dijana Grancarić, zamolila je pravosudne policajce da ga izvedu vani kako bi u miru mogla obrazložiti presudu.
Gavran je osuđen jer je dokaznim postupkom nedvojbeno utvrđeno da je počinio kazneno djelo razbojstva koje mu je i stavljeno na teret što su potvrdili i svi saslušani i ispitani svjedoci.
– Svjedokinja Danijela Grubić je nakon pljačke pratila počinitelja, vidjela njegov auto te zapisala registraciju. Ono što nije dokazano to je činjenica je li pištolj bio pravi. Naime, nitko od svjedoka nije znao reći je li, doista bila riječ o pravom pištolju ili pak, igrački, a pištolj nije pronađen. Stoga smo u tom slučaju morali presuditi u korist optuženog i osuditi ga za osnovni oblik kaznenog djela razbojstva – pojasnila je Grancarić.
On je, po optužnici koja mu je bila stavljena na teret početkom travnja ove godine usred bijela dana oko 12.45 sati, maskiran i naoružan pištoljem, opljačkao trgovinu mješovitom robom u Ulici Marka Marulića u Zadru te je odnio dvije tisuće kuna i pobjegao.