Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Reno Sinovčić odgovoran za uneseni transparent?

Autor: Minja Gugić

27.10.2008. 23:00
Reno Sinovčić odgovoran za uneseni transparent?

Foto: Filip BRALA



Protiv Rena Sinovčića (48) kao voditelja redarske službe i Maria Gavrana (28) te Milana Bačića (29), dvojice članova zadarske Udruge navijača “Tornado”, policija je podnijela optužne prijedloge nakon subotnje košarkaške utakmice između KK “Zadar” i KK “Helios Domžale” zbog transparenta neprimjerenog sadržaja koji je bio upućen potpredsjednici Vlade RH, Đurđi Adlešič.
Podsjećamo, neposredno prije početka odigravanja košarkaške utakmice, na dijelu južne tribine gdje su smješteni navijači “Tornada”, istaknut je transparent na kojem je pisalo:
“NE PALIMO AUTE SAMO BAKLJE, NIŠTA PIŠTOLJE SAMO ŠAKE, NAMA REKET SLUŽI ZA TENIS, A TI NAM Đ…A POPUŠI PENIS.”
Dan nakon utakmice, policajci su proveli krim obradu nad više osoba kojom je utvrđeno da su transparent napisali članovi Udruge navijača “Tornado” Mario Gavran i Milan Bačić iz Zadra te su ga unijeli u službenu prostoriju u sklopu košarkaške dvorane, koja je povjerena udruzi kao ostava za navijačke rekvizite.
Prije početka utakmice transparent su unijeli na prostor tribina u košarkaškoj dvorani, položili na pod ispod sjedala, a neposredno prije početka utakmice navijači su ga uredno raširili na tribinama kako bi ga svi u dvorani mogli pročitati.
Kako je jučer navedeno u redovitom priopćenju za javnost PU zadarske, “opisanim ponašanjem ostvarili su obilježja prekršaja opisanog u članku 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – naročito drsko i nepristojno ponašanje i vrijeđanje građana te je protiv njih Prekršajnom sudu u Zadru podnesen optužni prijedlog, a transparent im je oduzet”, pisalo je u jučerašnjom priopćenju zadarske policije.
Što se tiče Rena Sinovčića, on je prijavljen jer kao voditelj redarske službe nije poduzeo potrebne mjere iz Zakona o javnom okupljanju, u smislu pregleda posjetitelja i prostora košarkaške dvorane. Protiv njega je podnesen optužni prijedlog temeljem članka 35. stavak 1. Zakona o javnom okupljanju.