Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Domdjoni: Dati maksimum više nije dovoljno

27.10.2010. 22:00
Domdjoni: Dati maksimum više nije dovoljno


Teško je govoriti o ambicijama i o tome koliko sam spreman ići po medaldaju. Ima tu puno čimbenik o kojima to ovisi, ali motiv postoji – kaže Danil Domdjoni


U Beogradu je počelo Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu. Vrlo važnu ulogu imat će i biogradski karataš Danil Domdjoni (-70 kg), koji se u proteklih nekoliko godina okitio nizom medalja sa svjetskih i europskih natjecanja. Ako je suditi po prošlom nastupu kada je u rujnu Domdjoni osvojio zlato na Svjetskim borilačkim igrama u Pekingu, onda će i ovih dana Biograđanin biti jedan od favorita za odličje.
– Teško je reći jesam li favorit za medalju ili čak za zlato, jer o tome ovisi mnogo čimbenika. Za osvojiti medalju potrebno je dati i više nego što možeš. Ne želim bacati klišeje, ali nije daleko od istine ono da 100% nije dovoljno. Nije. Treba ići i preko svojih granica – kazao je Domdjoni i dodao:
– Konkurencija će biti super jaka. To je sigurno. Karate je u posljednjih godinu-dvije još dodatno napredovao i sama konkurencija za medalju je strašno velika. Nema više deset karataša koja mogu do zlata. Ima ih i više. A konkurencija za borbu za medalje je još jača.
Koliko ste pripremljeni za ovaj nastup?
– Odlično sam trenirao. Motiv postoji. Doduše, ovo je Svjetsko prvenstvo. Svi imaju veliki motiv. U svakom slučaju mislim da sam spreman da dobro odradim svoj posao.
Znači nakon svih ovih uspjeha i dalje ste gladni pobjeda i trofeja?
– U svakom slučaju. Istini za volju, sada je teško govoriti o ambicijama i o tome koliko sam spreman ići po medalju. Ima tu puno faktora u kojima to ovisi, ali taj motiv postoji. E sad, dali je to isti onaj žar kao i proteklih godina, ovo prvenstvo će samo po sebi dati taj odgovor.
Koji klub stoji iza vašeg imena?
– Trenutno Ipon iz Zagreba – kazao je Domdjoni, koji nije želio više govoriti o toj (klupskoj) problematici.