Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Oliver Jović sve priznao

27.10.2010. 22:00
Oliver Jović sve priznao


Današnju je raspravu obilježilo i, kako je rekao tužitelj Slobodan Denona, prilagođavanje optužnice te odustanak od kaznenog progona Milene Gvardiol jer je ona već na Prekršajnom sudu u Zadru za isto kazneno djelo pravomoćno osuđena te joj se tako zakonski ne može dva puta suditi za istu stvar
Samo tri dana nakon svog brata Mladena Jovića Panjake (51) kojem se u drugom postupku sudi zbog droge, danas je na optuženičku klupu Županijskog suda zbog ponavljanja sudskog postupka na zahtjev Vrhovnog suda RH, sjeo i Oliver Jović bivši vlasnik radio postaje Donat FM i bivši suvlasnik te direktor Zadarfesta koji je ovaj put priznao kazneno djelo zlouporabe droge.
Naime, prema optužnici Branimir Ivas, Oliver Jović kao i Tihomil Nezirović terete se za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine, dok se Milena Gvardiol teretila za posjedovanje heroina i metadona. Ivasu se na teret stavlja da je u više navrata heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol.
Radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama koje je Nezirović sakrio uz paket mlijeka kako bi ih poslao brodom na otok Mileni Gvardiol, a kasnijim pretresom njegova stana, kao i stanova koje su koristili Ivas i Jović, pronađene su im precizne vage i manje količine heroina.
Osim priznanja Olivera Jovića, današnju je raspravu obilježilo i, kako je rekao tužitelj Slobodan Denona, prilagođavanje optužnice te odustanak od kaznenog progona Milene Gvardiol jer je ona već na Prekršajnom sudu u Zadru za isto kazneno djelo pravomoćno osuđena te joj se tako, zakonski ne može dva puta suditi za istu stvar.
Stoga je ona danas kratko ispitana u ulozi svjedoka rekavši kako je bivša ovinsica te kako ovisnicima u Zadru nije problem nabaviti drogu. Ponovila je kao i na prošlom suđenju kako je jedina osoba koju poznaje u sudnici Tihomil Nezirović i kako je od njega nabavljala drogu.
A, Oliver Jović je, za razliku od prošlog suđenja kada je rekao kako se ne osjeća krivim i kako je prodaja droge za njega moralno pitanje, danas priznao kako je točno sve što piše u optužnici.
– U većem broju navrata nabavljao sam drogu za sebe i Nezirovića, a kupovao sam od Ivasa. U tom sam se razdoblju družio s Ivasom. Uvijek sam nabavljao drogu samo od Ivasa i uvijek samo za sebe i Nezirovića. Siguran sam da u ovu prostoriju više neću ući jer sam apstinent. Nitko od nas nije dilao,svi smo bivši ovisnici – naglasio je u svojoj obrani Oliver Jović. Tihomil Nezirović pak, je rekao kako se potpuno “očistio” te kako nije nikad zajedno s Jovićem nabavaljao drogu, a od koga je Jović nabavljao rekao je da ne zna.
Suđenje je potom odgođeno jer je Sudsko vijeće odlučilo da se na sljedeću raspravu pozove i opet ispita vještak za telekomunikacije, kao i bivši Jovićev odvjetnik Slaven Dmitrović.
 


 SVJEDOČILA IVASOVA SUPRUGA


Danas je kratko svjedočila i supruga optuženog Branimira Ivasa koji je jedini još uvijek u pritvoru zadarskog Istražnog centra i koja je rekla kako oni nemaju novca za drogu, a svaki kontakt između Jovića i njezinog supruga bio je zbog posla jer je Joviću njezin suprug pomagao oko uređenja kafića i još nekih stvari.
– Kad su mi policajci prije dva mjeseca došli u pretres stana, ne znam iz kojih razloga rekli su mi da “ne budem glupa, da mogu raditi s drogom, ali da im s vremena na vrijeme dam neko ime. Znači u ovom gradu se može raditi s drogom – zaključila je Ognjenka Ivas, a onda su je prekinuli i predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić i tužitelj Slobodan Denona rekavši kako to nije “predmet sudskog spora i kako sve to može prijaviti nedležnom odvjetništvu”.