Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Otkazano otvaranje Supernove

27.10.2010. 22:00
Otkazano otvaranje Supernove


Dugo najavljivano otvaranje zadarskog trgovinskog centra Supernova ipak se neće dogoditi danas. Razlog je što se nije na vrijeme proveo tehnički pregled objekta, pa su tako Supernova i njeni klijenti koji koriste poslovne prostore jučer otkazali svečano otvaranje.
U Gradu Zadru službeno su nam samo potvrdili da je Upravni odjel za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenja zaprimio zahtjev za tehničkim pregledom, ali detaljnije informacije nisu davali. Ipak, očekuje se da će tehnički pregled biti okončan za koji dan.
Trgovinski centar Supernova je niknuo uz sami sjeverni ulaz u grad,  na površini od preko 38.000 kvadrata kao četvrti i dosada najveći, Supernova shopping centar u Hrvatskoj. U poslovnim prostorima na dvije etaže, smjestit će devedesetak svjetskih poznatih trgovačkih brandova. Tu bi se trebali smjestiti Humanic, Peek & Cloppenburg, Müller, New Yorker, Benetton, Deichmann, S. Oliver, Douglas… Navodno je iznajmljeno oko 70 posto, od oko 85 trgovina ili prodajnih površina. Kupcima Supernove bit će na raspolaganju više od 1.270  besplatnih parkirnih mjesta jer se očekuje da će ovom trgovačkom centru pohodti i žitelji izvan Zadarske županije. Oni će pristupiti rekonstruiranom pristupnom cestom koju su danas zajednički pregledali djelatnici PU zadarske i gradskog odjela za graditeljstvo, te se i tu uskoro očekuje završetak tehničkog pregleda.