Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pula je ipak gost na Višnjiku

27.10.2010. 22:00
Pula je ipak gost na Višnjiku


Pripremni ciklus odradile smo izuzetno kvalitetno te smatram da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu – kaže Meštrović


Ekipa koja pobijedi Omiš – najizglednijeg kandidata za Ligu za prvaka, svakako zaslužuje respekt. Međutim, to ne znači da je Pula apsolutni favorit u utakmici trećeg kola. Imaju uvijek opasnu Ninu Premasunac, a ove su se sezone pojačale i s novom igračicom, amerikankom Tarom Flaherty koja je kvalitetna na pozicijama četiri i pet, no one dolaze na naš teren, a mi ćemo dati sve od sebe ne bi li ostvarile prvu ovosezonsku pobjedu. Pripremni ciklus odradile smo izuzetno kvalitetno te smatram da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu – mišljenja je Ema Meštrović, košarkašica Zadra koja će se u susretu trećeg kola A-1 lige protiv Pule najvjerojatnije naći u ulozi razigravačice. Ozljeda Glorije Sikirić zadala je težak udarac sastavu Marije Mazije, no hrvatska juniorska reprezentativka kaže da nema mjesta panici.
– Sigurno je da neće biti lako. Zna se koliko Glorija Sikirić znači za našu ekipu, no damo li sve od sebe i uspijemo li iskontrolirati njihove najkvalitetnije igračice, možemo do pobjede. Ne bojim se uloge organizatora. Tu poziciju povremeno sam igrala u reprezentaciji, tako da mi nije strana. Nastojat ću dati sve od sebe, bez obzira gdje igrala. To uostalom i nije važno, važno je da u subotu dođemo do dva boda.
Iako su odigrana tek dva kola, razvidno je da Pula i omiški Studenac spadaju u kategoriju najizglednijih kandidata za Ligu za prvaka, no što je s preostalih pet klubova. Može li se Zadar ove sezone ravnopravno nositi s ostatkom prvoligaškog društva.
– Uvjerena sam da može, premda, ne smijemo podcijeniti niti jednu ekipu. Činjenica je da smo ostale bez Karmen jeričević, Marine Akšamović i Sanje Rogošić, no i mi smo dobili svoja pojačanja, a njih predvodi Lucija Perica – igračica koja u ovoj Ligi može puno toga dati. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, ali ako je suditi po uigranosti i načinu na koji ekipa funkcionira, smatram da imamo realne osnove za izboriti ostanak u Ligi.
Je li Zadar kvalitetniji ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu?
– Teško je to sada reći. Neka rezultati govore. Međutim, sigurno je da imamo potrebnu kvalitetu. Dodatni plus ove sezone je i fizička sprema. Ne znam kada smo bile bolje pripremljene, a to je također vrlo bitan faktor.


 SNALAŽENJE NA PETICI




Koji profil igračice najviše nedostaje Zadru?
– Nedvojbeno centar. Ivana Blažević i Lara Majstorović odlično pokrivaju “peticu” i snalaze se u reketu, ali one nisu klasični centri. Katarina Popović jedini je klasični centar, no još je uvijek premlada i nedovoljno iskusna za podnijeti teret A-1 lige.