Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vaterpoliste očekuje 150 utakmica

27.10.2010. 22:00
Vaterpoliste očekuje 150 utakmica


Sigurno je da 150 utakmica iziskuje goleme troškove, a naša su primanja skromna i ovisimo najviše o donacijama iz Gradskog proračuna, međutim, želimo li iz godine u godinu napredovati, naše selekcije moraju stjecati iskustvo. Sami treninzi nikakvo su jamstvo razvoju zadarskog vaterpola


Mlađe kategorije Vaterpolo kluba Zadar 1952 protekli su tjedan započele s natjecanjima u Regionalnoj ligi. U konkurenciji dalmatinskih prvoligaša i B prvoligaša zadarske će se uzdanice predstaviti u uzrastu juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta, a o očekivanja vezanim uz njihove nastupe i planovima za seniorsku momčad, razgovarali s Goranom Jovančevićem, strategom zadarskog kluba zaduženom za rad s prvom momčadi i dvije selekcije juniora.
S kakvima ambicijama Zadar ulazi u Regionalno prvenstvo mlađih kategorija?
– Naš je cilj i dalje isti, a on se prvenstveno odnosi na rad s mlađim uzrastima i njihov napredak. Stoga smo se ove godine odlučili na Ligu u kojoj će juniori, mlađi juniori i kadeti odigrati 14, a mlađi kadeti 10 kola. Također, u uzrastu nada konkurirat ćemo i s najmlađima. Ubrojimo li u ove utakmice i nastupe seniorske momčadi, dobit ćemo brojku od 150 utakmica koje nas očekuju do kraja kolovoza sljedeće godine.
S obzirom na skroman budžet kojim klub raspolaže, radi li se o preambicioznom planu?
– Sigurno je da 150 utakmica iziskuje goleme troškove, a naša su primanja skromna i ovisimo najviše o donacijama iz Gradskog proračuna, međutim, želimo li iz godine u godinu napredovati, naše selekcije moraju stjecati iskustvo. Sami treninzi nikakvo su jamstvo razvoju zadarskog vaterpola.
Po isteku prošle sezone bilo je riječi o mogućim promjenama u sustavu natjecanja Prve B lige. Nekoliko klubova izrazilo je želju da Prvenstvo starta ranije, već u siječnju.
– Ta inicijativa i dalje postoji, no o njoj ćemo više znati nakon plenuma zakazanog 18. studenog. Dođe li do njene realizacije, Prvenstvo bi trajalo negdje do početka lipnja, a nakon toga bi se igrao Kup Prve B lige.
Razmišljate li o pojačanjima u seniorskom sastavu?
– Još je uvijek rano. Kako sada stvari stoje, momčad bi trebala ostati u istom sastavu, no nije isključeno da se do početka Prvenstva nećemo pojačati na nekoj od pozicija.


 KUP DEFINITIVNO U ZADRU




Nagađanja o Zadru kao najizglednijem kandidatu da drugu godinu zaredom ugosti završnicu vaterpolskog Kupa Hrvatske, prekjučer su dobila i svoju službenu potvrdu. 
– Zadar će u razdoblju od 10. do 12. prosinca biti domaćin finalnog turnira Kupa RH. Jedina nepoznanica je da li će se utakmice odigrati u petak i subotu ili u subotu i nedjelju, a ovisi o raspoloživosti termina na HTV-u glede direktnih prijenosa. Izglednija opcija je odigravanje u subotu i nedjelju, 11. i 12. prosinca – izjavio je Renato Živković, glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza.