Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kako da učenje ne bude mučenje

Autor: Ante Rogić

10.03.2010. 23:00
Kako da učenje ne bude mučenje


‘Kako da učenje ne bude mučenje’ naslov je prve radionice u sklopu projekta “How yes no… ili Kako da ne…”. Prva u nizu od šest radionica održat će se u subotu 13. ožujka, s početkom u 11 sati, u Multimedijalnoj dvorani gradske knjižnice Zadar.
“How yes no… ili Kako da ne” naziv je zajedničkog projekta Gradske knjižnice Zadar i Savjetovališta za studente Sveučilišta u Zadru. Projekt je namijenjen mladim ljudima (srednjoškolski uzrast), a razlog za samo pokretanje projekta je uključivanje institucija u kvalitetnu realizaciju slobodnog vremena mladih.
Cilj projekta je na razumljiv i prihvatljiv način potaknuti mlade na uočavanje, postavljanje i uvišanje rješenja nekih njihovih problema, te poboljšavanje življenja. Istraživanja su pokazala kako se mladi radije uključuju u aktivnosti koje vode njihovi vršnjaci, a s obzirom na dobnu bliskost studenata i srednjoškolaca veća je vjerojatnost da će srednjoškolci biti motiviraniji i “otvoreniji” za sudjelovanje u aktivnostima koje im se nude. A nudi im se ciklus od šest radionica.
Na prvoj radionici tehnikama efikasnog učenja srednjoškolce podučavaju studenti, jer oni uče više od njih, a “ne pilaju kao starci”.