Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Osam prijedloga za Nagradu Grada za životno djelo

27.10.2016. 22:00
Osam prijedloga za Nagradu Grada za životno djelo


Odboru za javna priznanja Grada Zadra pristigli su prijedlozi pojedinaca, udruga i institucija koje su predložile kandidate za Nagradu Grada Zadra za životno djelo, za godišnju Nagradu Grada Zadra te za Grb Grada Zadra.
Za najprestižnije priznanje, ono za životno djelo, predloženi su Drago Marić, Konstantin Kostov, supružnici Anita i Ivan Tomljanović, dr. Želimir Maštrović, prof. Slobodan Čače, Ante Ivanac, Stanislav Antić, te posthumno Bruno Marcelić.
Poznatog publicista i sportskog novinara Dragu Marića predložio je Josip Tolić, prijedlog za kipara i slikara Konstantina Kostova potpisao je Stijepo Martinović, likovne umjetnike, bračni par Ivana i Anitu Tomljanović podržali su Matica hrvatska i Zadarska nadbiskupija, dr. Želimira Maštrovića su pak kandidirali Hrvatski liječnički zbor i grupa građana, poznatog zadarskog povjesničara prof. Slobodana Čaču Odjel za povijest Sveučilišta u Zadru, dugogodišnjeg uspješnog pedagoškog djelatnika Antu Ivanca Dječji vrtić Sunce, a nekadašnjeg direktora SAS-a i uspješnog gospodarstvenika Stanislava Antića predložio je Josip Ećo Vlahović u ime grupe građana.
Sve predložene za Nagradu Grada Zadra i Grb Grada Zadra objavljujemo u tiskanom izdanju od petka.