Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

“Rat” gradske i županijske udruge umirovljenika

27.10.2016. 22:00
“Rat” gradske i županijske udruge umirovljenika


Zadar će ovog vikenda, od petka do nedjelje, biti istinski epicentar umirovljenika Republike Hrvatske, velikih događanja na kojima bi trebalo nazočiti oko 1200 umirovljenika iz Dalmacije. Naime, istovremeno se održavaju dva susreta umirovljenika koje zasebno organiziraju dvije “suparničke” umirovljeničke udruge. Jednu organizira Matica umirovljenika Zadar s prijavljenih oko 950 umirovljenika iz četiri dalmatinske županije, a drugu Matica umirovljenika Zadarske županije s oko 250 umirovljenika iz Šibenika, Splita, Knina i Zadarske županije.
– Dobro je znano kako je Matica umirovljenika Zadarske županije organizator ovogodišnjeg 37. susreta umirovljenika Dalmacije, što je i odlučeno protekle godine na 36. susretu umirovljenika Dalmacije održanom u Cavtatu, kazao je Duško Vuković, tajnik županijske Matice umirovljenika.
– Sve to je rezultiralo nelegalnom i nestatutarnom ubacivanjem na naše područje. Primjerice 600-tinjak umirovljenika iz Dubrovnika dislocirano je u Zadar, tvrdi Vuković, te nastavlja:
– Kako smo službeni organizatori na temelju provedenog natječaja za prijavu programa i projekata s područja socijalne skrbi, troškove nam sufinanciraju Grad Zadar i Zadarska županija, naglašava Vuković.
Županijska udruga predsjednika Milivoja Dujele i tajnika Duška Vukovića večeras (petak) imat će svečanu večeru sa živom glazbom u jednom lokalu, na kojem će sudjelovati oko 250 umirovljenika.
Istovremeno, Matica umirovljenika Grada Zadra, koju vode predsjednik Marijan Nimac i tajnica Ana Nimac, kojoj pripadaju udruge Centar, Arbanasi, Puntamika i Brgulje, organiziraju 37. Susret umirovljenika Dalmacije u hotelskom kompleksu Falkensteiner, također od petka do nedjelje.
– Očekuje se okupljanje iz sve četiri dalmatinske matice s oko 1000 umirovljenika, koji će se družiti svaku večer uz glazbu, imati izlete s vodičima i tematski okrugli stol o važnim umirovljeničkim problemima, kazao je predsjednik Marijan Nimac.
Prije dva mjeseca održao se, kaže, sastanak u hotelu Funimation Borik na kojem su nazočili predsjednica Matice umirovljenika Dalmacije Luce Gvozden, dopredsjednici matice Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije, član Izvršnog odbora MUH-a Šime Bilan, predsjednik matice iz Šibenika te predsjednik i tajnik zadarske Matice umirovljenika. Predsjednik Matice umirovljenika Zadarske županije Milivoj Dujela, kaže, nije u Biogradu osigurao adekvatan prostor za susrete, govori Nimac te nastavlja:
– Organizirao je susrete u dva hotela s različitim cijenama i nije imao dovoljan kapacitet soba potrebnih za susret, što nama nije odgovaralo, tvrdi predsjednik Nimac.