Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za šestu treba preplivati Krku

27.10.2016. 22:00
Za šestu treba preplivati Krku


Pogled na ljestvicu vrlo je ugodan. Košarkaši Zadra u ovom trenutku nalaze se na diobi petog mjesta s tri pobjede i tri poraza, a ako spomenemo da isti omjer ima (skupa) Cedevita i da je Zadar već sada gotovo osigurao miran nastavak prvenstva, onda je jasno da su igrači trenera Ante Matulovića u uvodnom dijelu prvenstva napravili vrlo dobar posao. Teški porazi od Cedevite i Crvene zvezde sigurno bole, ali omjer 3:3 nakon šest tu bol definitivno smanjuje. Osim činjenice da su zadarski igrači do sada ostvarili tri pobjede u ABA ligi, dodatno raduje i činjenica da u proteklih pet utakmica (što u domaćem prvenstvu, što u ABA ligi) nisu doživjeli poraz. Iako možda i neki suparnici realno su bili slabiji od Zadra, svaki niz za momčad Zadra, koja od početka sezone ima niz problema, je svakako dojmljiv
– Pet uzastopnih pobjeda daje nam zalog da u idućoj utakmici imamo pravo razmišljati o pobjedi – rekao je strateg Zadra Ante Matulović. A iduća utakmica na redu je danas. Momčad s Višnjika gostovat će u Novom Mestu kod, za Zadar, uvijek neugodne Krke. Naime, ove dvije momčadi su igrale 18 puta, a sveukupno Slovenci vode sa 10:8. Ipak, veći problem predstavljaju utakmice u proteklih pet sezona. Naime, u tom periodu momčad iz Novog Mesta vodi sa 8:2 i redovito stvara velike probleme zadarskoj momčadi.
– Mi imamo negativan skor s njima, pogotovo na gostovanju u Novom Mestu. Krka je za nas uvijek neugodan protivnik i sigurno je da ćemo mi, ukoliko želimo biti konkurentni u toj utakmici, morati pružiti svoj maksimum.
Iako se momčad Krke ove sezone i ne čini Bog zna koliko opasnom, u prošlom kolu, pobjedom protiv Cedevite u Zagrebu, pokazala je koliko su u stanju iskoristiti svaku grešku i svaku “crnu rupu” suparnika. Prije toga je sastav iz Novog Mesta izgubio na domaćem terenu od FMP-a 61:70, osim toga, slovenski sastav je kod kuće uvjerljivo svladao Karpoš Sokoli te izgubio od Crvene zvezde, a poražen je i na gostovanju kod Budućnosti 29 razlike. Trenutačno ima omjer 2-3 iz razloga što će dvoboj drugog kola s Olimpijom odigrati tek 5. prosinca.
– Mislim da su i njihovi rezultati nekako u skladu s očekivanjima. Oni su sada poraženi u domaćem prvenstvu, ali u ABA ligi su poraz kod kuće ispravili pobjedom protiv Cedevite. Imaju omjer 2:3 i utakmicu manje, a porazi od Crvene zvezde i Budućnosti i nisu neki kiksevi.
A o samoj taktici trener Zadra kaže:
– Mi ne smijemo ući i neko trkačkog ludilo s njima, s obzirom na umor naših igrača. Moramo kroz igru “5 na 5” pokušati iskontrolirati utakmicu.