Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Šarić: Šimunića nismo imenovali pa ga nećemo ni smjenjivati

Autor: Ivana Burica

27.11.2008. 23:00
Šarić: Šimunića nismo imenovali pa ga nećemo ni smjenjivati

Foto: Adam VIDAS



Jedna od točaka na današnjoj Skupštini Zadarske županije bila je prihvaćanje ostavke i imenovanje v.d. ravnatelja Kazališta lutaka Zadar. U oba slučaja radilo se o Petru Šimuniću, a odluke su prihvaćene uz suzdržane glasove vijećnika SDP-a.
– Nije tome davno da se imenovalo ravnatelja. Podsjetit ću da sam se zalagao za drugu kandidatkinju za koju sam smatrao da ima bolje kvalifikacije. Uime SDP-a apelirao bih na savjest onih koji biraju da se pri izboru ljudi na tako odgovorne funkcije u obzir uzme moralna odgovornost, da se sve dobro odvagne, kazao je Ante Gilić.
Njegov stranački kolega Svetko Šarić kazao je da je po njegovom mišljenju problem u kući, misleći na KZL, a ne u ravnatelju koji, nakon što je kratko izdržao, “bježi glavom bez obzira”.
– SDP nije sudjelovao u njegovom imenovanju pa neće ni u razrješenju, zaključio je Šarić.
Predsjednik Odbora za izbor i imenovanja Željko Lončar naglasio je da se prilikom izbora sadašnjeg ravnatelja KLZ-a itekako dobro razmišljalo.
– Bili smo uvjereni da biramo pravu osobu. Šimunić je stručna osoba u vođenju ansambla, ali je problem što ravnatelj kazališta trenutačno mora voditi računa i o dijelu koji se odnosi na građevinske radove.
Župan Stipe Zrilić još je jednom napomenuo da je ravnatelj KLZ-a imao svu moguću pomoć Županije, a posebno pročelnika za društvene djelatnosti Ivana Šimunića.
– Nadam se da će uskoro ovdje na dnevnom redu biti točka imenovanja novog ravnatelja koji će, kad se zgrada dovrši, imati jedno dobro radno mjesto, kazao je župan Zrilić napomenuvši da bi bilo dobro da se osnivačka prava na KLZ podijele između Županije i Grada Zadra koji ima višestruko veći proračun od Županije.