Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Kakav đir na Višnjiku, zadarski ili splitski?

Autor:

27.11.2009. 23:00
Kakav đir na Višnjiku, zadarski ili splitski?

Foto: Filip BRALA



Split ima visoku petorku što nama nikako ne odgovara – upozorava Branimir Peričić
I dok se dojmovi nakon važne pobjede nad Agramom još nisu u potpunosti slegli, već u nedjelju (19 sati), Zadranke u dvorani 3 na Višnjiku očekuje još jedan težak susret. U pokušaju ostvarivanje i četvrte domaće pobjede iz četiri pokušaja, Mazijine košarkašice u šestom kolu sastat će se s neugodnom ekipom Splita. Djevojke iz grada pod Marjanom trenutačno zauzimaju treću poziciju na ljestvici, s istim omjerom pobjeda i poraza kao i Zada r(3-2), međutim, s nešto boljom koš razlikom. Činjenica da su Splićanke svoje poraze upisale tek u dvobojima protiv neprikosnovenog Omiša, odnosno u gostima kod drugoplasirane Croatije govori o toma da je za „bijele” nedvojbeno riječ o jednoj od težih (domaćih) utakmica. Košarkašice predvođene još uvijek odličnom Vedranom Grgin Fonsecom znale bi iskoristiti iole slabije izdanje Zadranki, stoga će, dosad već dokazano, veliko srce košarkašica s Višnjika opet morati na parket male dvorane. O dobroj formi Grgin i društva svjedoči i visoka pobjeda nad Požegom (90:59), ostvarena u prošlotjednom susretu petog kola. S druge pak strane, zadarske košarkašice na krilima uspjeha u utakmicama s Croatijom i Agramom, imaju se pravo nadati još jednom pozitivnom rezultatu. Može li njegova mlada ekipa napraviti još jedan značajan iskorak koji bi ih odveo prema vrhu prvoligaškog društva, odgovorio nam je Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
– Split ima visoku petorku što nama nikako ne odgovara. Osim toga, njihovu najbolju igračicu Vedranu Grgin Fonsecu nije potrebno posebno predstavljati. Njena bogata karijera govori sama za sebe. U utakmicu opet moramo ući agresivno te na taj način pokušati kompenzirati naš nedostatak visine. Također, iz kontri i polukontri trebamo postići što više laganijih koševa. Usudio bih se reći da je ovo dosad naš najteži domaći ispit. No, uz pravilan pristup i hrabrost koju smo i dosad pokazivali, smatram da možemo ostvariti pobjedu – mišljenja je Branimir Peričić.
Raspored šestog kola: Zadar – Split (nedjelja, 19), Croatia 2006 – Trešnjevka, Agram Zagreb – Studenac Omiš, Požega – Pula.


Velika Vedranina karijera


Vedrana Grgin 34-godišnja je povratnica u redove Splita nakon 15 godina. U spomenutom razdoblju stekla je zavidnu međunarodnu karijeru:
* kao članica Los Angeles Sparksa igrala je u američkoj WNBA ligi
* u 15 sezona osvojila je titulu nacionalne prvakinje u sedam različitih država, među njima i dva WNBA naslova
* s ruskim Spartakom prije dvije godine postala je prvak Europe
* sa Splitom trostruka prvakinja Hrvatske (1992., 1993., 1994.)




 


A. Erslan: Split nije samo Grgin


– S nama se nikad ne zna. Ne bih htjela unaprijed prognozirati razvoj susreta, no znam da nas očekuje teška borba pošto Split nije samo Vedrana Grgin. I bez nje, u neslužbenoj utakmici pred početak prvenstva one su pokazale da su vrlo dobra ekipa – o dalmatinskom dvoboju kaže Antonija Erslan, krilo košarkašica Zadra.