Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osma u nizu?

Autor: Viktor Bogut

27.11.2009. 23:00
Osma u nizu?

Foto: Sebastian GOVORČIN



Naša forma je u usponu. Stvorili smo kontinuitet dobrih rezultata. Očekujem nastavak pobjedničkog niza – kaže trener Zadra Šime Mijolović
U drugom kolu Zadrani su poraženi u Zaprešiću. Nakon toga kreće prvenstveni niz. Redom su padali Željezničar, Kandit Premijer, Zanatlija, Bjelovar, Grmoščica, Novska… Nešto lošije Zadrani su odigrali na Svjetskom Kupu gdje nisu prošli kvalifikacije, no sedmu pobjedu u nizu su nastavili s prvim kolom Europske lige, kada su u prvoj utakmici 7:1 slavili protiv rumunjskog Cluja. Hoće li sutra igrači Šime Mijolovića po osmi put zaredom sa staza otići s uzdignutim rukama?
– Vjerujem da hoćemo – kaže Mijolović.
Adrianeon je uvijek bio neugodan protivnik. Pogotovo kod kuće. Naglasak na bio. Ove sezone su loši. U osam kola ostvarili su samo dvije pobjede. Blizu su samog dna. Bit će nabrijani protiv prvaka, ali hoće li im to biti dovoljno.
– U odnosu na prošlu sezonu ostali su bez četiri važna igrača iz prve postave.
I to bi trebala biti garancija da će Zadrani nastaviti niz. Ipak su Riječani ostali bez Juričevića koji je otišao u Grmoščicu. Vučak i Perišić su otišli u Drugu ligu vratiti Medveščak među elitu. Napustio ih je i Tometić. Definitivno previše.
– Odlaskom tih igrača glavnu ulogu su preuzeli kuglači koji su u prošlim sezonama bili zamjene. No, ne smijemo se zavaravati. Sve su to iskusni igrači.
Ipak…
– Naša forma je u usponu. Stvorili smo kontinuitet dobrih rezultata. Ovo je važan dio sezone. Igramo važne ligaške utakmice, a idući tjedan nas očekuje i uzvrat u Cluju. Ne namjeravamo to sve pokvariti u Rijeci.
Valja istaknuti još dva super zanimljiva susreta. Prvi je osječki derbi. Igraju Konikom Osijek i Kandit Premijer. Jake momčad s velikom tradicijom. Kandit je loše krenuo, ali očigledno se diže u formi. Konikom je odlično startao pa stao. Zadnjih mjesec dana nije osjetio slast pobjede. Davati prognozu je nezahvalno. Doduše, nimalo nezahvalnije nego pretpostaviti ishod splitskog derbija, gdje Poštar dočekuje Zaprešić.
– Konikom je kvalitetnija momčad i favorit je. Isto vrijedi i za Zaprešić, iako igra na vrlo neugodnom gostovanju.
Nadamo se da će Splićani nanijeti drugi poraz Zaprešiću i tako učiniti uslugu Zadru. Bit će zanimljivo.
Parovi 9. kola Prve Kuglačke lige: Adrianeon – Zadar, Grmoščica – Zanatlija, Novska – Bjelovar, Konikom Osijek – Kandit Premijer, Trilj – Željezničar, Poštar – Zaprešić.