Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Stišati buru

Autor:

27.11.2009. 23:00
Stišati buru


Ne smijemo biti previše samouvjereni, već oprezni – smatra Marijan Bašić
 Žele li do povoljnog raspleta jesenskog dijela prvenstva, rukometaši Zadar Slada morat će ostvariti pobjede iz barem dva od tri preostala susreta. Uz gostovanje kod Arene i domaću utakmicu u posljednjem kolu sa Slatinom, prva stepenica na tom putu bit će večerašnji ogled sa Senj Wallenbornom. U Mocire (19 sati) dolazi Sladov izravni konkurent za jedno od dva mjesta koja vode u Premijer ligu. Trenutačno četvrtoplasirana momčad predvođena je vrlo dobrim graditeljem igre Laskačem, a osim njega, opasnost po domaći gol vrebat će i u obliku kružnog napadača Horvata, te krila Filipovića i Hibšera. Sve u svemu, radi se o iskusnom i dobro posloženom sastavu čijih su samo bod zaostatka za Zadrom (Zadar 16, Senj 15), Paleki i njegovim igračima dovoljan razlog za oprez.
– S obzirom da igramo domaću utakmicu, nadam se da ćemo bez obzira na snagu Senja uspjeti upisati dva nova boda. Ne smijemo biti previše samouvjereni, već oprezni. Samouvjereno smo ušli u dvoboj sa Crikvenicom, a to nam se kasnije odbilo o glavu. Smatram da će otvaranje susreta uvelike odrediti daljnji razvoj događanja. To znači da već od prvih minuta moramo naći rješenje za njihovu 6-0 obranu, ne dopuštajući pritom Laskaču da se razigra u napadu – mišljenja je Marijan Bašić, zadarski vanjski igrač o čijem će angažmanu također ovisiti hoće li rukometaši iz Mocira napraviti bodovni iskorak u odnosu na najbližu im pratnju.
Palekin sastav po imenima je jedna od najjačih momčadi lige, to znači da bez obzira na posustajanje u Velikoj Gorici i Crikvenici, u dvobojima 11. i 12. kola, svoju često spominjanu kvalitetu još uvijek mogu potvrditi. Time bi i put u Premijer ligu zasigurno postao prohodniji.
Kako saznajemo, Zadar bi u utakmici sa Senjom trebao biti kompletan. Nakon izbivanja zbog ozljede gležnja, a potom i viroze, u četvrtak je s treninzima započeo i Kristijan Brkljača.
Iz Zadar Slada poručuju kako se nadaju dobrom odazivu publike koja bi im pomogla u realizaciji prve od, do kraja polusezone, tri priželjkivane pobjede.
Raspored 11. kola: Zadar Slad – Senj Wallenborn (subota, 19), Gorica – Đakovo, Umag – Slatina, Prelog – Arena Jadrograd, Županja – Trilj, Kaštela Adriachem – Ivančica Ivanec, Solin – Crikvenica


Paleka: Respektabilan protivnik


Roko Paleka, prvi zadarski strateg, o susretu 11. kola:
– Senj je respektabilna momčad sa samo bodom zaostatka u odnosu na nas. Oni se nalaze pri samom vrhu ljestvice te nastoje održati priključak za kasniju možebitnu borbu za prva dva mjesta. Nama je pobjeda imperativ, no ne smijemo se zavarati pošto momčad Senja u Mocire također dolazi po bodove. Bit će tvrda utakmica koju ćemo, nadam se, na kraju uspjeti okrenuti u svoju korist.