Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zgoditak trasira put u polufinale

Autor: Drago Bajković

27.11.2012. 23:00
Zgoditak trasira put u polufinale

Foto: PIXSELL



Ne trebamo se zatvoriti nego otvoreno krenuti po gol. Kada bismo zabili, Belupu bi trebala tri gola za prolaz u polufinale, a to nije jednostavno zabiti – kazao je Igor Banović


Danas će Zadrani u Koprivnici tražiti put u polufinale Hrvatskog nogometnog kupa. Prije osam dana momčad Ferde Milina na Stanovima je u prvoj utakmici četvrtfinala minimalnim rezultatom 1:0 pobijedili Slaven Belupo i stvorila dobre šanse za prolaz među četiri najbolje momčadi u ovom prestižnom natjecanju. Ono što je najvažnije, Zadrani u toj utakmici nisu primili zgoditak, a to je bio primaran cilj. Uz to u prvenstvu su deklasirali Cibaliju na Stanovima i napunili se dodatnim samopouzdanjem, a i forma zadarske momčadi je u evidentnom porastu.
– Po mom mišljenju utakmica s Cibalijom bila je naša najbolja partija ove sezone. U svim segmentima igre nadigrali smo Vinkovčane i na kraju uvjerljivo slavili – kazivao je Igor Banović koji je protiv Cibalije odigrao među najboljim partijama ove sezone.
Lakše je nakon Cibalije
– Odigrali smo stvarno dobru utakmicu i osim četiri gola imali pregršt prilika. Mislim da smo imali najviše prilika ove sezone što pokazuje da smo odigrali prilično opušteno s obzirom na to da se radilo o vrlo važnoj utakmici. Mislim da ovakve utakmice mogu vratiti publiku na Stanove, a zna se koliko nam je važno imati podršku s tribina.
Ono najvažnije je da je Zadar ukljižio tri boda koja ga “vraćaju u igru”.
– Znali smo da bi eventualni poraz ili remi značili vjerojatni oproštaj od Prve lige. Tako smo se i postavili na travnjaku, od prve minute smo diktirali tempo, igrali odrješito i borbeno, a s druge strane, koncentrirano. To je na kraju i rezultiralo uvjerljivom pobjedom. S ovim trobodom smo se približili Cibaliji na dva boda zaostatka, a Istri i Interu na šest što više i ne izgleda toliko nedohvatljivo.
Kod rezultata 2:0 primili ste nesretni gol, točnije sami ste sebi zabili. Je li tada bilo straha?
– Bilo je malo straha u tim trenucima. Igrali smo odlično i uz dva zgoditka stvorili puno prilika. Ali na semaforu je tada svijetlilo 2:1. Baš u tim trenucima sam izašao iz igre i na klupi smo komentirali “samo da nam se ne dogodi neki kiks”. Međutim, moji suigrači su nastavili u istom ritmu i golovima Perice i Begonje riješili smo pitanje pobjednika.
Otvorenog garda
Danas u Koprivnici u četvrtfinalu Kupa branite minimalnu prednost iz Stanova?
– Imamo minimalnu, ali odličnu prednost iz prve utakmice. Moram priznati da sam prije prve utakmice priželjkivao upravo taj rezultat. Zabili smo, a što je najvažnije nismo primili zgoditak. Smatram da s tim rezultatom imamo velike šanse u Koprivnici.
Slaven Belupo se sigurno ne bi složio s time.
– Ne trebamo se zatvoriti nego otvoreno krenuti po gol. Kada bismo zabili, Belupu bi trebala tri gola za prolaz u polufinale, a to nije jednostavno zabiti. Cijenim Koprivničane, posebno su jaki na svom travnjaku. Toliko su kvalitetni da svakome mogu zabiti 2-3 gola u desetak minuta. Međutim, mi nakon niza godina u kojima smo gubili u Kupu napokon želimo jedan veliki rezultat i dat ćemo sve od sebe da ga ostvarimo. To bi sigurno vratilo publiku na Stanove i pomoglo nam u nastavku prvenstva. Odlično radimo posljednjih mjesec-dva, slušamo trenera Milina i to nam se napokon vraća kroz rezultat. Nismo zaboravili igrati, a to ćemo dokazati i u Koprivnici i tri dana kasnije u prvenstvenom dvoboju u Puli – kazao je na kraju razgovora Banović.