Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Na ovakvu ulicu čekali smo 30 godina!

27.11.2016. 23:00
Na ovakvu ulicu čekali smo 30 godina!


Na rekonstrukciju ulice čekali smo 30 godina! Sada izgleda lipo, osvijetljena je, nema više blata, djeluje urbanizirano u odnosu na ono što smo imali prije, priča Dragan Rončević, stanovnik Ulice Borka Šarlije Kese, bivše Bihaćke ulice.
U listopadu je nakon dvije i pol godine napokon za sav promet otvorena bivša Bihaćka ulica, sada Ulica Borka Šarlije Kese. Uređena, nova prometnica s kompletnom pratećom infrastrukturom uz rekonstruiranu Splitsku ulicu sada je moderna prometnica s kojom su zadovoljni i stanari ove ulice.
Od ideje do realizacije moderne prometnice prošlo je dugo vremena, a kamen spoticanja bili su i neriješeni imovinskopravni odnosi te otkup zemljišta. Sjetit će se mnogi koliko puta bi osvanuo grafit na samom ulazu u Bihaćku ulicu: “Otvori me – reče cesta”. Ulica je naime, za promet bila zatvorena i za vrijeme trajanja sudskih sporova između Grada Zadra i tamošnjih stanara.
Novom prometnicom sada su prezadovoljni stanari Bihaćke ulice koji su nam u jučerašnjem obilasku kazali kako sada lijepo izgleda.
– Ja sam uvijek zadovoljna, kazala nam je kratko u prolazu jedna stanarka.
Njezina susjeda gospođa Bošnjak bila je malo rječitija.
– Zadovoljna sam kako je ulica napravljena, dobro je. I Splitska ulica je isto dobro napravljena. Radovi su trajali dugo, ali sada je eto, gotovo, kazala je Bošnjak.
Promet međutim, nije odviše gust na ovoj prometnici, iako su mnogi očekivali kako će biti. No, kako u Gradskoj upravi u planu imaju nekoliko zahvata na rekonstrukciji gradskih prometnica za očekivati je kako će se ubrzo promet u ovom dijelu grada pojačati.