Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Hunjetu ostaju 3,5 godine zatvora

27.12.2010. 23:00
Hunjetu ostaju 3,5 godine zatvora


Riječ je o dva razbojstva uz prijetnju nožem u dvije zadarske trgovine mješovitom robom koje je opljačkao u razmaku od samo pet dana i to mu je bila otegotna okolnost. U olakotne okolnosti Sudsko je vijeće cijenilo njegovo potpuno priznanje kaznenog djela


Vrhovni sud Republike Hrvatske u cijelosti je potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru kojom je 45-godišnji Željko Hunjet osuđen na tri i pol godine zatvora zbog dva razbojstva u dvije zadarske trgovine mješovitom robom koje je počinio uz prijetnju nožem i u vremenskom razmaku od samo pet dana.
Nepravomoćnu presudu zadarskog suda je početkom rujna ove godine donijelo Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Radman, a u ovom slučaju njihov posao nije bio težak jer je Hunjet priznao sve što mu se optužnicom i stavljalo na teret, a sve su činjenice bile potkrijepljene i iskazima svjedoka.
Upravo zbog toga u slučaju Željka Hunjeta pri odmjeravanju zatvorske kazne primjenjen je institut ublažavanja kazne, a u olakotne okolnosti Sudsko je vijeće još uzelo u obzir činjenicu da nije bio osuđivan, da je narušenog zdravlja, otac petero djece, nezaposlen te da on i njegova obitelj živi u vrlo teško materijalnoj situaciji, jer i supruga tek povremeno radi kada uspije naći nekakav posao.
Što se pak, tiče otegotnih okolnosti sudac Radman je osuđenom Hunjetu uzeo u obzir činjenicu da je pokazao odlučnost i upornost u razbojstvu i pljački jer je obje pljačke počinio u samo pet dana.
Hunjet je inače, otac petero djece i živi u izvanbračnoj zajednici. U pritvoru je od dana uhićenja u veljači prošle godine, a iza rešetaka je dočekao i pravomoćnost ove presude.
Kao optuženik ostao je upamćen i po tome što se sucu Radmanu na kraju zahvalio na izrečenoj presudi riječima: “Hvala i doviđenja!”