Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Osnovana Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra

27.12.2016. 23:00
Osnovana Koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra


U Zadru je prošlog tjedna održana Osnivačka skupština Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra. U Koordinaciji su zastupljena sva tri manjinska vijeća koja djeluju na području Grada Zadra, a to su albansko, bošnjačko i srpsko. Pored vijeća u Koordinaciji je zastupljena predstavnica slovenske nacionalne manjine Grada Zadra.
– Nužnost osnivanja ove Koordinacije je u tome što su do sad manjine u Gradu Zadru zajednički sudjelovale samo u nekim projektima dok je intencija Koordinacije da se proširi ta suradnja na sva područja djelovanja vijeća i predstavnika, ističu sudionici.
Za predsjednicu Koordinacije je izabrana Dušanka Ayyash, a dvoje zamjenika predsjednice su Darja Jusup i Adem Shala. Tajnik Koordinacije je Senad Tokić, koji je uz predsjednicu ovlaštena osoba za zastupanje i predstavljanje Koordinacije. Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zadra u Koordinaciji predstavlja Senad Tokić kao što smo već napisali u svojstvu tajnika.
Po okončanju registracije Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zadra javnost će biti upoznata s planovima rada.