Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Unučad je naša najveća radost i bogatstvo

27.12.2016. 23:00
Unučad je naša najveća radost i bogatstvo


Proslaviti 50 godina braka danas, kada se toliko supružnika razvodi već u prvoj godini zajedničkog života, prava je umjetnost. Ali da se i to može, pokazali su nam Šime Smolić Fratrov iz Debeljaka i Dragica Smolić rođ. Jukić iz Selina, koji žive u Zadru u Raštanskoj ulici u MO Smiljevac.
U braku je najviše potrebna tolerancija, strpljenje i opraštanje. Divno je živjeti pola stoljeća zajedno, bilo je tu i malih svađa, ali još više velikih sreća, govore slavljenici, 75-godišnji Šime i pet godina mlađa Dragica.
Ta životna avantura od pola stoljeća zajedničkog života znak je velike ljubavi, međusobnog povjerenja i žrtve kroz minule godine. U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju, poručuje vitalni slavljenik Šime.
Šime je cijeli radni vijek bio šef, poslovođa. Radio je u Auto Hrvatskoj, Mehanizaciji, Plodinama i Agroopremi, otkud je i otišao u zasluženu mirovinu. Dragica je također radila kao poslovođa i to u Plodinama.
– Radila sam i kao kuharica u konobi More na Poluotoku i imala zasigurno najbolje šefove na svitu, Olju i Davora Barančića, razdragano priča slavljenica.
Radili su u Zadru blizu jedno drugoga, gdje su se i upoznali davne 1965. godine, zaljubili se i ta ljubav traje do dana današnjega.
– Brak smo 1966. godine sklopili u Selinama u crkvi Male Gospe. Taj dan je nezaboravan, osim što smo se vjenčali Šime i ja, vjenčao se i moj brat Pere i nevjesta Dušanka. Bio je to dvostruki pir, dvostruko slavlje, govori slavljenica Dragica.
Iz toga braka se rodilo četvero djece: Sandra udana Briški, Ivica, Božena udana Galić i Ivana udana Grašić, te šestero unuka: Valentina, Filip, Toni, Luka, Niko i Nicol.
– Unučad je naša najveća životna radost i bogatstvo, ponosno ističe did Šime, pokazujući pritom vrijedne darove koje su im za zlatni pir darovala djeca, unuci, zetovi, nevjesta, uzvanici.