Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kandidat za gradonačelnika tek sredinom veljače

Autor: Siniša Klarica

28.01.2009. 23:00
Kandidat za gradonačelnika tek sredinom veljače


Izjavljujem pred stranačkim svjedocima i medijima kako će dr. Živko Kolega imati moj glas na neposrednim izborima, rekao je Kalmeta u ožujku 2008.


Afera zastave koštat će gradonačelnika Zadra Živka Kolegu kandidature za gradonačelnika Zadra. Umjesto njega, odlučio je HDZ, kandidat stranke za prvog čovjeka Grada Zadra trebao bi biti ravnatelj zadarske bolnice dr. Zvonimir Vrančić. Takvu informaciju lansirali su jučer neki hrvatski mediji, a zadarski gradonačelnik Živko Kolega na sve to kaže:
– HDZ će svog kandidata odabrati na osnovu svoje procjene tko je čovjek koji će pobijediti na izborima. Nema tu HDZ odlučuje, jer HDZ Zadra nije odlučio ni o jednom kandidatu do sad, a sigurno će uključiti sve relevantne čimbenike koji će HDZ-u donijeti pobjedu.
Njegovu izjavu potvrđuje i predsjednik županijskog odobora HDZ-a Božidar Kalmeta. Prvi zadarski HDZ-ovac kaže da će se o tome odlučivati sredinom veljače. No Kalmeta dodaje da na jučerašnjem sastanku vrha stranke nije bilo govora o Koleginom postupku, niti je vrh o tome zauzeo neki stav, naopose u svezi možebitnih sankcija prema Kolegi.
Podsjetimo da je na Izbornoj skupštini HDZ-a u ožujku prošle godine Kalmeta javno istaknuo Koleginu kandidaturu za gradonačelnika.
– Izjavljujem pred stranačkim svjedocima i medijima kako će dr. Živko Kolega imati moj glas na neposrednim izborima, obznanio je tada Kalmeta.
O svemu izgleda ništa ne zna ni navedeni “kandidat” dr. Zvonimir Vrančić.
– O svemu tome ne znam ništa niti imam posebnog komentara osim da se sam neću kandidirati za gradonačelnika Zadra, rekao je aktualni predsjednik GV Zadra Zvonimir Vrančić.