Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Privlaka računa na sve turističke snage

Autor: Branko Božić

28.01.2010. 23:00
Privlaka računa na sve turističke snage

Foto: Branko BOŽIĆ



Predsjednik TZ-a i općinski načelnik Ive Surić istaknuo je još veću potrebu u angažiranju svih turističko-ugostiteljskih snaga radi daljnjeg razvoja i prosperiteta privlačkog turizma u cjelini. Posebno priznanje odao je bivšem predsjedniku TZ-a Željku Zankiju i njegovim suradnicima na svemu učinjenom u proteklom mandatu


 U skladu s novim zakonom te naputku Ministarstva turizma, kao i po novom Statutu Hrvatske turističke zajednice, u Multimedijalnoj dvorani privlačke Osnovne škole održana je osnivačka te ujedno izborna skupština Turističke zajednice općine Privlaka. Skupštinu koja broji 15 članova u svojstvu predsjednika sazvao je i njome predsjedao općinski načelnik Ive Surić. Budući da se skupštini odazvao dovoljan broj pozvanih privlačkih turističko-ugostiteljskih djelatnika, skupština je imala kvorum te su se mogla imenovati nova tijela.
Kako bi sve proteklo u skladu sa zakonom, a ujedno poštujući proceduru na samom početku imenovani su članovi komisija za verifikaciju, kandidiranje i izbor. Nadalje, prišlo se usvajanju novog pravilnika i statuta čime su se stvorile pretpostavke za izbor vodstva TZ-a.
Tako su u skupštinu na prijedlog predsjednika Surića izabrani: Agata Grbić, Dalibor Glavan, Kornelija Samodol Čakarun, Željko Šango, Marko Malkoč, Šime Zorić, Ivanka Jurišić, Željko Zanki, Tomislav Kurta, Jurac Danijel, Nenad Šarić, Šime Skoblar, Ankica Šango Mustać i Ivan Skoblar.
U Vijeće TZ-a također na prijedlog predsjednika Ive Surića, imenovani su Željko Zanki, Ankica Šango Mustać, Ivan Skoblar, Nenad Šarić, Šime Skoblar-Josko, Željko Šango, Mirko Kobaš i Tomislav Kurta. U Nadzorni odbor imenovana su dva člana i to Darija Grbić i Vedrana Matulj, dok će trećeg člana delegirati naknadno Turistička zajednica Zadarske županije.
Recimo da je za spomenuta imenovanja ruke podignulo 14 skupštinara, dok je predstavnik Poljoprivredne zadruge Privlaka Dalibor Glavan u sva tri slučaja ostao suzdržan. Inače, u ovako novoposloženom vodstvu privlački iznajmljivači imaju najviše osam članova, autokamp Maritime četiri te trgovine i ostali dva člana.
Budući da je sve proteklo u najboljem redu, predsjednik TZ-a i općinski načelnik Ive Surić zahvalio je svima koji su sudjelovali te istaknuo još veću potrebu u angažiranju svih turističko-ugostiteljskih snaga na daljnjem razvoju i prosperitetu privlačkog turizma u cjelini.
Posebno priznanje odao je bivšem predsjedniku TZ-a Željku Zankiju i njegovim suradnicima na svemu učinjenom u proteklom mandatu, rekavši da će on i sadašnja nova turistička garnitura nastaviti tamo gdje su oni stali. Na kraju je riječi zahvale uputio i direktorici Ureda TZ-a Ivi Zorić.