Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tartaro novi-stari predsjednik

Autor: Branko Božić

28.01.2010. 23:00
Tartaro novi-stari predsjednik


Protekli rad mogli bismo ocijeniti pozitivnim s obzirom da smo djelovali bez financijske potpore i bez vlastitog prostora. Nastojali smo stranku politički afirmirati na području grada Nina, kaže Tartaro


U dvorani Likovne galerije “Višeslav” u centru Nina održana je godišnja, a ujedno izborna skupština Hrvatske stranke umirovljenika grada Nina. Okupljene skupštinare iz Nina i njegovih pet prigradskih mjesta: Zatona, Poljica Briga, Žerave, Grba i Ninskih Stanova, a među njima i nazočnog predsjednika zadarskog Županijskog odbora HSU-a Branislava Jelenića te predsjednika ninskog SDP-a Enda Sipinu, pozdravio je dosadašnji predsjednik Ivan Tartaro.
Zahvaljujući im se na odazivu Tartaro se u kratkim crtama osvrnuo na rad stranke u prošlom četverogodišnjem mandatu na području grada Nina.
– Protekli rad mogli bismo ocijeniti pozitivno s obzirom da smo djelovali bez financijske potpore i bez vlastitog prostora. Nastojali smo stranku politički afirmirati na području grada Nina. Vjerujem da smo u tome i uspjeli o čemu svjedoče rezultati na lanjskim lokalnim izborima gdje smo u koaliciji s SDP-om osvojili dva mandata u Gradskom vijeću. Ukazivali smo na probleme nezaposlenosti poglavito naših mladih ljudi. Mi umirovljenici znamo model kako gospodarski napredovati, a to je prije svega razvoj turističke privrede. Tu na prvo mjesto stavljamo zdravstveni turizam koji nikako da u Ninu krene. Još prije 50 godina mi ninski umirovljenici pokrenuli smo elaborate o biološko-kemijskoj analizi ninskog ljekovitog blata, koji danas predstavljaju kvalitetnu podlogu razvoju zdravstvenog turizma, kazao je Tartaro, dodajući da nije sve tako crno kako izgleda jer da se dogodila i vrlo pozitivna stvar. Riječ je utemeljenju Patronažne službe koja pruža pomoć i njegu starijim i nemoćnim osobama, a većina tih osoba su upravo umirovljenici.
U nastavku skupštinari su bez primjedbi prihvatili izvješća o radu predsjednika Tartara te Nadzornog odbora kao i financijsko izvješće.
Voljom svih nazočnih stari-novi predsjednik je 75-godišnji upravni pravnik Ivan Tartaro.
Dopredsjednici su postali Ante Patrk i Svetko Lucin.
Umirovljenici su u Izvršni odbor imenovali: Olgu Sipinu, Svetka Lucina, Ivana Tartara, Nadu Pavlović, Antu Peroša i Antu Patrka, Mirka Škibolu, Vinka Bušljetu i Jovana Poljaka. U Nadzorni odbor izabrani su Tome Pekić, predsjednik, Vinko Bušljeta i Ante Sipina, dok su u Sud časti imenovani Boško Škibola, predsjednik, Ljubomir Poljak te Ivan Dučić.