Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Daria Kinzer: Zadranka sam u duši

28.01.2011. 23:00
Daria Kinzer: Zadranka sam u duši


U bakinoj kući u Diklu ljetujem od malena i stalno se tu vraćam. Volim Diklo i Zadar zbog mora, ljepote gradske jezgre, dobrog zraka, mentaliteta koji je potpuno drugačiji, kaže Darija koja je u Beču već pustila korijene


U drugoj emisiji Dore 2011. danas na prvom programu HTV-a između dvanaest kandidata zapjevat će još jedna Zadranka, 23-godišnja Daria Kinzer. I to ne Zadranka po krvi, već Zadranka u duši.
Daria je rođena u Njemačkoj, otac joj je Nijemac, a majka Hrvatica, ona se isto naziva Hrvaticom, a živi u Beču, gdje je i odrasla.
– Cijela familija mi živi u Hrvatskoj i stalno sam na relaciji Hrvatska – Austrija. U bakinoj kući u Diklu ljetujem od malena i stalno se tu vraćam. Volim Diklo i Zadar zbog mora, ljepote gradske jezgre, dobrog zraka, mentaliteta koji je potpuno drugačiji. Kvaliteta života je puno bolja. Iako sam u Beču već pustila korijene, voljela bih živjeti u Hrvatskoj, kaže Daria.
Moglo bi se reći da je ona u Beču neka vrsta hrvatskog ambasadora – za vrijeme većih sportskih događanja kroz Beč vozi automobil s hrvatskim zastavicama, na utakmicama hrvatske reprezentacije je najglasnija, a svugdje se predstavlja kao Hrvatica i ljudima govori da potječe iz najljepše zemlje na svijetu.
Ipak, u glazbi njena moć najviše dolazi do izražaja, a s promocijom hrvatske glazbe počela je od malih nogu. Zapravo je s hrvatskom pjesmom i postavila temelje za svoju karijeru. S 10 godina Daria je nastupala na jednom talent showu s pjesmom “Suze biserne” od Magazina.
Sada, kao školovana i profesionalna pjevačica, pjevala je u emisiji “Svirci moji”, a i za hrvatsku publiku u Bečkoj koncertnoj dvorani na Hrvatskoj tamburaškoj rapsodiji. Daria je u Austriji objavila pop album “2 Nice”. Nastupala je u Gradskoj vijećnici u Beču, u Bečkoj monetarnoj burzi, u dvorcu Schönbrunn…
Ima iskustva i u glumi, a najrazličitiji kostimi su za nju svakodnevna stvar. U različitim produkcijama imala je glavnu ulogu u mjuziklima Chicago, Mačke, Kosa, Mala trgovina užasa, Ljepotica i zvijer…
U lipnju je diplomirala na menadžmentu, a još uvijek studira i kazališne i filmske znanosti te znanost o medijima (Theater -, Film – und Medienwissenschaft).
Pjevanje je izučila kod raznih afirmiranih učitelja pjevanja, a školovala se i na Glazbenom konzervatoriju u Beču u smjeru mjuzikla, popa, jazza i soula.
I zašto je onda završila na hrvatskoj Dori?
– Uvijek mi je bila želja predstavit se hrvatskoj publici i smatrat ću uspjehom ako me prihvate. Veselim se večerašnjem nastupu, pjevat ću pjesmu “New day has come” od Celine Dion, jedne od mojih najdražih pjevačica. Ipak, najveći uspjeh bio bi nastupiti na Eurosongu i to za nikog drugog nego za Hrvatsku. Ali i ovo mi je već prekrasno iskustvo. Sada smo u stanu u Zagrebu nas nekoliko što nismo iz Zagreba i lijepo se zabavljamo. Mislim da su svi kandidati dobri pjevači, svatko na svoj način, kaže Daria.
Večeras će nastupiti pred žirijem u kojem će sjediti Vanna, Luka Nižetić i Sandra Bagarić, a o svemu će ipak odlučiti glasovi publike, kojoj Daria jedva čeka zapjevati.