Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Potraga za samopouzdanjem

28.01.2011. 23:00
Potraga za samopouzdanjem


Pale smo psihički nakon vijesti da je Erslan najvjerojatnije izgubljena do kraja sezone te da će morati na operaciju – kaže Marija Mazija


Prvenstvenu stanku košarkašice Zadra danas (subota) iskoristit će za odigravanje susreta osmine finala Kupa. Kao i prošle godine, u njemu će se ogledati s Pulom, drugoplasiranim sastavom A-1 lige koji će u 16 sati na parket dvorane 3 na Višnjiku istrčati u ulozi favorita. Naime, Puljanke uz Omiš ove sezone slove za najkvalitetniju ekipu prvoligaškog društva, što su i potvrdile plasmanom u Ligu za prvaka, dok “bijelo-plave” u utakmicu drugog dijela Kupa Ružice Meglaj-Rimac ulaze bez Antonie Erslan, jedne od ključnih igračica u domaćim redovima.
– Ozljeda Erslan uvelike nas je poremetila. Pale smo psihički nakon vijesti da je najvjerojatnije izgubljena do kraja sezone te da će morati na operaciju. Osim toga, iscrpila nas je i teška prošlotjedna utakmica s Croatijom u kojoj smo poražene nakon dva produžetka. U prvom redu psihički, ali i fizički, budući da dobar dio igračica od tada vuče lagane ozljede – požalila se Marija Mazija, trenerica Zadra.
Ipak, Mazije dodaje da je trenutačna konstelacija snaga ne znači da Zadar neće potražiti svoju priliku.
– Pula dolazi na krilima pobjede nad Požegom i ostvarenog plasmana u Ligu za prvaka – prepuna samopouzdanja. Međutim, iako je Kup natjecanje u kojem, osim sportskog, nemamo prevelikih motiva, a Pula izgledniji kandidat za prolaz dalje, sigurno je da se nećemo unaprijed predati. Ova nam utakmica može poslužiti upravo za povratak samopouzdanja, toliko potrebnog uoči dva posljednja ligaška kola i kasnije Lige za ostanak. Priliku ću dati i igračicama koje su do sada ubilježile manju minutažu, te se nadam se da će je one što bolje iskoristiti, odnosno pokazati da i dalje imamo ekipu sposobnu osigurati ostanak u A-1 ligi. Bilo bi lijepo kada bismo i u Kupu dogurale što dalje, no on nam je trenutačno u drugom planu – podvukla je Mazija referirajući se na dosadašnju Kup praksu u kojoj je pobjednik osmine finala bivao suočen s Gospićem ili šibenskim Jollyjem – za većinu klubova nepremostivim preprekama.
Utakmice prvog kruga drugog dijela Kupa Ružice Meglaj-Rimac: Zadar – Pula (subota, 16), Split – Croatia 2006, Podravac – Plamen Požega, Agram – Studenac Omiš.