Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Svih 90 minuta na potrebnoj razini

Autor: Drago Bajković

28.01.2013. 23:00
Svih 90 minuta na potrebnoj razini

Foto: Marin GOSPIĆ



Pa i sami igrači su znali da drugo poluvrijeme protiv Puljana nije bilo dobro. Sjeli smo, razgovarali, radili na otklanjanju pogrešaka na treninzima i to je donijelo ploda – kazao je Milin


Sa dvije pobjede prošloga vikenda Zadrani su se iskupili za uvjerljivi poraz koji su doživjeli u prvoj utakmici na pripremama u Novigradu. Najprije su u subotu Zadrani svladali Radnika iz Gorice, da bi u nedjelju isto ponovili i protiv slovenskog prvoligaša Rudara iz Velenja. Ono što upada u oči na prvi pogled je efikasnost Antonija Mršića koji je u ta dva dvoboja sva tri puta tresao suparničku mrežu i sigurno je najzaslužniji za ove pobjede. Međutim, to sigurno nije sve što je Zadrov strateg tražio u tim oglednim dvobojima.
– Kritika nakon Istre urodila je plodom. Iako i tu moram naglasiti da sam jako zadovoljan prvim poluvremenom – kazivao je jučer Ferdo Milin.
– Ono što je najvažnije sada smo taj period dobre igre produžili na 90 minuta i to je ono što sam tražio od igrača. Nisam tip trenera koji dijeli nakon loših utakmica ‘jezikovu juhu’. Više se to svodi na međusobne razgovore, pa čak i osobne prirode. I mislim da je taj sistem dobar. Pa i sami igrači su znali da drugo poluvrijeme protiv Puljana nije bilo dobro. Sjeli smo, razgovarali, radili na otklanjanju pogrešaka na treninzima i to je donijelo ploda.
Mršićeva sloboda
U mislima i razgovorima je sigurno sveprisutnija utakmica s Interom u Zaprešiću s kojom će Zadrani otvoriti proljetni dio prvenstva.
– Naravno, svaku utakmicu na ovim pripremama igraju igrači koji će ili započeti tu utakmicu ili ući u nastavku. Ili spadaju u krug onih koji mogu uskočiti u slučaju nekih nenadanih događaja. Poznato je da Ivančić i Prahić nemaju pravo nastupa u toj utakmici, ali isto tako moram priznati da mi se nameće sve veći broj mlađih igrača. Tu su Ikić, Čirjak, Borgelott i mnogi drugi tako da ću na kraju imati slatke brige. A sigurno da u tim igračima vidim i svijetlu budućnost Zadra. Što se tiče Perice on ima laganih problema s ozljedom pa nismo htjeli riskirati s njim u ove dvije utakmice.
Sigurno raduje i odlična forma Antonija Mršića koji nemilosrdno trese suparničke mreže.
– Naravno, Mršić je i u ove dvije utakmice pokazao o kakvom se kalibru igrača radi. Čini se da nema namjeru stati nakon odlične završnice jesenskog dijela prvenstva i to je ono što me raduje. On jedini ima gotovo potpunu slobodu u igri i to vraća na najbolji mogući način. Međutim, moram naglasiti da je to plod dobre igre cijele momčadi. Kada Begonja i Banović u sredini odrade dobar posao, kao i Gržan koji je bio asistent kod dva od ova tri posljednja gola Mršića, onda nema straha za Zadar. Važno je da svaki igrač odradi svoj dio posla i ono što od njega tražim.
Od četvrtka kući
U srijedu slijedi posljednja utakmica na pripremama u Novigradu, dan kasnije Zadrani se vraćaju kućama.
– U srijedu ćemo igrati protiv Mađara i tu se nema što puno za dodati. Praktički već imam gro sastava koji ću suprotstaviti Interu. Cilj nam je uigrati momčad do te mjere da suparniku pružamo što manje mogućnosti da nas ugroze, a s druge strane, da mi budemo opasni za njihov gol. Kako do sada dečki rade uvjeren sam da ćemo napraviti dobar posao – kazao je na kraju telefonskog razgovora Milin.