Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Petar Rađenović pronađen mrtav

28.01.2014. 23:00
Petar Rađenović pronađen mrtav


U 12.20 sati pronađeno je tijelo nestale osobe, čime je okončana potražna akcija Hrvatske gorske službe spašavanja. Radi se o tijelu Petra Rađenovića, za kojim se posljednjih dana intenzivno tragalo. U potrazi je pomoglo lociranje signala mobitela.
Gorski spašavatelji jutros su ponovo upućeni na teren na području Srba. U potrazi osim devetero spašavatelja HGSS Zadar sudjelovali su mještani i policija.  Vremenske prilike jutros su bile nešto povoljnije jer je prestao padati snijeg.
Ranije:
Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) Zadar i policajci iz postaje Donji Srb jučer su na području Srba gotovo tijekom cijelog dana bez uspjeha tražili Petra Rađenovića (54) koji je nestao u petak. Muškarac je tada otišao iz svog doma i više se nije vratio. Nestanak je prijavljen u subotu i do jučer su policajci uz pomoć petnaestak mještana pokušavali pronaći muškarca.
Kako doznajemo od Elisa Žodana, glasnogovornika PU zadarske, obišli su sva mjesta na kojima Rađenović zna boraviti i posjetili ljude s kojima se druži, ali nije bilo uspjeha. Jučer su se potrazi priključili HGSS-ovci s 11 ljudi i jednim potražnim psom te mjesni lovci.
Kako je jučer prije podne rekao Livijo Kotlar, vođa akcije u ime HGSS-a, signal na mobitelu nestalog je još aktivan i sužava se područje na kojem bi prema signalu mogao biti. No snijeg i loši vremenski uvjeti otežavali su potragu.
Rađenović je posljednji put viđen u petak popodne u Kruškovačama i navodno se uputio u pravcu Donjeg Srba. Fotografija i opis nestalog su objavljeni na web-stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba www.nestali.hr i mole se građani koji imaju ikakve informacije o nestalom da ih jave policiji.