Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Najbolji mladi tehničari i strojari

28.02.2012. 23:00
Najbolji mladi tehničari i strojari


Nakon što su u petak svoje umijeće na županijskoj i međužupanijskoj razini mladi Zadrani i njihovi kolege odlučili pokazati sudjelovanjem na Međužupanijskom natjecanju iz područja strojarstva, kao i Županijskom natjecanju mladih tehničara, poznati su i rezultati.
Učenici OŠ Šime Budinića najbolje rezultate postigli su u čak šest kategorija. Jure Kasap u prometnoj tehnici, Vito Hordov u foto-tehnici, Miro Ćurko u projektiranju robota, David Verunica u zrakoplovnom modelarstvu, Mate Burazer u radio orijentaciji te Lovre Petešić u smotri. Bitno je napomenuti kako su za uspjehe Mire Ćurka i Mate Burazera, osim samih učenika, zaslužni i mentori iz Radio kluba Zadar gdje su se ovi učenici i pripremali.
Najbolja u graditeljstvu bila je Katja Čizmin iz OŠ Šimuna Kožičića Benje. Iz iste škole najbolje rezultate postigli su i Klara Martinović u strojarskim kontrukcijama, Giovani Ursi u obradi materijala, Enio Vešligaj u elektronici te Luka Knez u robotici. Najbolji u elektrotehnici bio je Luka Župan iz OŠ Petra Preradovića, a u raketnom modelarstvu Ivan Kušter iz OŠ Obrovac
Na Međužupanijskom natjecanju iz područja strojarstva održanom u Tehničkoj školi Zadar natjecalo se sveukupno u četiri discipline. U programiranju računalom u programu CATIA najbolje rezultate postigao je Frane Morić iz Tehničke škole Šibenik. U programu AutoCAD najbolji u dizajniranju računalom bio je Marko Malvoni iz Tehničke škole Zadar. Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku Split imala je dva najuspješnija natjecatelja, Ivana Krolu koji se natjecao u CNC Tehnici – tokarenju te Stipu Đapića koji se natjecao u CNC tehnici – glodanju.