Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pametnome dovoljna opomena

28.02.2012. 23:00
Pametnome dovoljna opomena


Zadar će u sljedećem kolu imati težak zadatak na svom travnjaku u Stanovima pobijediti Šibenik. Činjenica je da su ovom pobjedom Šibenčani dobili krila i da će dati sve od sebe ne bi li u nastavku prvenstva izborili prvoligaški ostanak


Baš je krenulo onako kako ne bi trebalo. Zadar je na otvaranju proljetnog dijela prvenstva doživio svojevrstan rezultatski debakl na gostovanju kod Lokomotive. Rezultat 3:0 za domaćina čak i ne svjedoči dovoljno o tome što se u petak događalo na Maksimiru. Nekoliko vrlo važnih argumenata koji nikako ne idu na ruku Zadranima govore u prilog tezi da se u prvoligašu sa Stanova trebaju itekako zabrinuti nakon ove utakmice. Kažu, pametnome dovoljna opomena.
Bez ispaljenog metka
Ono što svakako treba istaknuti je činjenica da Zadrani ponovno, kao i tijekom jeseni, na gostovanjima primaju brze golove. Ovaj u Zagrebu pao je već u 3. minuti. Ne treba posebno apostrofirati što to znači za svaku momčad kada već na startu utakmice ima rezultatski zaostatak. Druga vrlo važna stvar je ta da je Antonio Mršić neopreznim startom laktom na Ademija zaradio crveni karton u 28. minuti i svoju momčad ostavio na cjedilu. A treća stvar je da Zadar tijekom 90 minuta nije stvorio niti jednu prigodu pred vratima domaćina. Puno posla je pred Daliborom Zebićem, trenerom Zadra, koji svoju momčad, kako zna i umije mora “protresti” do subote kada na Stanove stiže Šibenik.
Vratimo se ostalim utakmicama 19. kola. Vodeći Dinamo je na proljetnoj premijeri protutnjao Karlovcem i s tri zgoditka čak i povećao bodovnu prednost pred splitskim “bilima”. Hajduk je naravno, tome kumovao remiziravši na Poljudu s Istrom 1961. Čak su Puljani i vodili do 89. minute kada je Vukušić svojim golom spasio “bile”. Sada Hajduk zaostaje velikih 8 bodova za Dinamom. Što se tiče Istre 1961 ona se malo približila Zadru i sada na 12. mjestu ima 18 bodova. Na 3. mjestu s 31 bodom ostao je Split unatoč porazu u gradu na Dravi. Osijek je već u prvom poluvremenu vodio 3:0, ali je do kraja utakmice spašavao pobjedu pred naletom momčadi iz Parka mladeži. Osječani sada na 5. mjestu imaju 29 bodova. Najveće iznenađenje priredila je Cibalia koja je slavila kod Slaven Belupa. Golom Kresingera Vinkovčani su stigli do sva tri boda i zasjeli na 7. mjesto prvoligaške ljestvice. Koprivničani imaju isti broj bodova kao i Split, ali lošiju gol razliku. Još jedna momčad je slavila u gostima, Zagreb je u susjedskom derbiju slavio kod Lučkog. Ovom pobjedom su se popeli na 8. mjesto s 25 bodova, dok je Lučko na 14. mjestu s 15 bodova. Sljedeći Zadrov suparnik Šibenik slavio je na Šubićevcu protiv Intera rezultatom 2:0. Time je momčad iz Krešimirova grda skočila na 13. mjesto sa 17 bodova na svom kontu, dok je Inter 10. s 24 boda. Utakmica Varaždin – Rijeka nije odigrana zbog suspenzije Varaždinaca čime je automatski registrirana rezultatom 3:0 za prvoligaša s Kantride. Ako Varaždinci ne uspiju skinuti suspenziju do sljedećeg kola idu u najniži rang hrvatskog nogometa. Žalosno, do čega nas je dovelo ovo vodstvo HNS-a koje je licencije dijelilo šakom i kapom na početku sezone.
Iskupljenje protiv Šibenika
Zadar će u sljedećem kolu imati težak zadatak na svom travnjaku u Stanovima pobijediti Šibenik. Činjenica je da su ovom pobjedom Šibenčani dobili krila i da će dati sve od sebe ne bi li u nastavku prvenstva izborili prvoligaški ostanak. Mišljenja smo da Zadar imam kvalitetniji sastav, ali to treba dokazati na travnjaku u Stanovima. Nadamo se i vjerujemo da će to poći za nogom izabranicima Dalibora Zebića.
Vodeći Dinamo će u sljedećem kolu na Maksimiru dočekati Osijek i svakako su favoriti u toj utakmici. Posrnuli Hajduk putuje na uvijek teško gostovanje u Kranjčevićevu gdje su nerijetko gubili bodove od “pjesnika”. Inter će u Zaprešiću ugostiti Slaven Belupo i za očekivati je veliki boj momčadi koje su posrnule u 19. kolu. Cibalia će u Vinkovcima dočekati Karlovac i tu su domaćini veliki favoriti. Slično je i u dvoboju Splita i Lučkog, ali nerijetko favoriti znaju gubiti bodove kada se to najmanje od njih očekuje. Istra 1961 će na Drosini ugostiti Varaždin, naravno, pod uvjetom da gostima bude skinuta suspenzija. Dobra utakmica očekuje se na Kantridi kamo putuje Lokomotiva. U svakom slučaju kolo puno interesantnih dvoboja.