Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Svjedoke koji izbjegavaju sud na sljedeću će raspravu privesti policija!

28.02.2012. 23:00
Svjedoke koji izbjegavaju sud na sljedeću će raspravu privesti policija!


Zbog upornog izbjegavanja dolaska na sud u svojstvu svjedoka, iako su pozive uredno primili, dvojica Zadrana će na sljedeću raspravu biti – privedena.
Upravo zbog njihovog nedolaska predsjednik Sudskog vijeća opet je morao odgoditi raspravu koja je već, kako je rekao sudac Boris Babić, trebala biti okončana, a radi se o 40-godišnjem ribaru iz Kali na otoku Ugljanu, Šimi Ricovu zvanom Zec, koji je optužen zbog uzgoja marihuane.
Naime, Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je oslobađajuću presudu u njegovom slučaju te zatražio ponavljanje sudskog postupka.
Ricov, koji se brani sa slobode, izjasnio se kako se ne osjeća krivim, a tužiteljstvo ga tereti da je početkom travnja 2008. godine u Kalima zasadio najmanje deset stabljika marihuane te ih je uredno uzgajao, njegovao i zalijevao više od tri mjeseca, dok ih policajci nisu otkrili.
U dosadašnjem tijeku suđenja, pročitan je nalaz i mišljenje vještakinje psihijatrijske struke koja je utvrdila da je Šime Ricov – “u trenutku počinjenja kaznenog djela bio smanjeno ubrojiv zbog dugogodišnje konzumacije opijata”.
Ricovu se zbog uzgoja ove “trave” podsjećamo, na Županijskom sudu u Zadru sudilo u ožujku prije tri godine zajedno s još dvojicom, no njihove je presude Vrhovni sud – potvrdio.
Suđenje se dakle, nastavlja saslušanjem svjedoka koje će na sud dopratiti policajci.