Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bratoviću potvrđena oslobađajuća presuda.

Autor: Minja Gugić

28.03.2010. 22:00
Bratoviću potvrđena oslobađajuća presuda.

Foto: Filip BRALA



Pepiću je potvrđeno kazneno djelo udruživanja zbog preprodaje heroina i ostaje u zatvoru 13 godina, a isti je slučaj i s Petkovićem koji će robijati šest mjeseci duže. Šali i Troskotu su prekvalificirana kaznena djela i zatvorske kazne su im umanjene


Vrhovni sud Republike Hrvatske donio je konačnu, pravomoćnu presudu prema kojoj je Zadranin Ivo Bratović oslobođen zbog kaznenog djela udruživanja u cilju preprodaje pet kilograma heroina visoke čistoće i isto toliko smjese za miješanje, zbog nedostatka dokaza.
U slučaju Ante Šale Vrhovni sud je presudio da je kriv za posjed zbog preprodaje droge, ali ne i za udruživanje, pa mu je kaznu smanjio s dvadeset na deset godina zatvora, a isti je slučaj i s Miloradom Troskotom Mimom kojemu je kazna sa sedam smanjena na pet godina zatvora, jer u njegovom slučaju također, nije dokazano udruživanje. No, njemu će se suditi zbog nelegalnog držanja oružja i eksplozivnih tvari.
Što se pak, tiče Bogdana Pepića Vrhovni je sud u cijelosti potvrdio presudu Županijskog suda u Zadru pa on ostaje u zatvoru 13 godina zbog udruživanja u cilju preprodaje heroina, kao i Tomislav Petković Sreća kojemu je potvrđena kazna zatvora u trajanju od 13 godina i šest mjeseci.
Presudu je u rujnu prošle godine izrekao predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman nakon okončanog sudskog procesa, koji je započeo još krajem 2008. godine, a tijekom kojeg je saslušano više desetaka svjedoka, a posla su imali i vještaci raznih specijalnosti od vještaka balističara pa do vještaka psihijatrijske i psihologijske struke.
Sama policijska akcija njihovog hvatanja, kodnog naziva “selo” u kojoj je sudjelovalo 35 zadarskih policajaca, trajala je više mjeseci, a optuženici su bili svakodnevno praćeni i prisluškivani.