Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Celent i Jakovčev među najboljim mladim vozačima

Autor: Andrija Prović

28.03.2010. 22:00
Celent i Jakovčev među najboljim mladim vozačima


U nedjelju je u Klani kod Rijeke odvožen 23. Memorijal Zambelli. Radi se o jednoj od najtežih utrka u kalendaru Biciklističkog saveza Hrvatske na kojoj su nastupili i predstavnici BK Zadar i BK Sveti Donat. Već u uvodu cestovnog dijela sezone mladi vozači Zadra pokazali su kako će u nastavku prvenstva biti ozbiljni kandidati za najviša postolja. U kategoriji U-15 (vozači do 15 godina starosti), Toni Celent zauzeo je ukupno sedmo mjesto, odnosno prvo u konkurenciji hrvatskih vozača, te je s 50 bodova poveo i u utrci za Kup Hrvatske.
Marin Jakovčev u ukupnom je poretku ciljem prošao 14., dok mu je treće mjesto među hrvatskim predstavnicima osiguralo 25 vrijednih Kup bodova. Nešto lošiji plasman imao je Roko Vukić iz Sv. Donata, on je odvozio ukupno 37. vrijeme. Na utrci dugoj 28 km nastupilo je 47 vozača iz Hrvatske i Slovenije. Na dužoj dionici, onoj od 52 km, boje Sv. Donata branila je Antonia Stipaničev koja je se plasirala na šestu poziciju. Isti je put prevalio i Luka Šopić, veteran Zadra, nastupivši u zajedničkoj utrci veterana i rekreativaca. Iako su slovenci dominirali, Šopić se izborio za ukupno 10. mjesto (treće među hrvatskim vozačima), što također spada u red vrlo dobrih rezultata.
– Naši mladi vozači praktički su jedini pružili otpor znatno brojnijim Slovencima. Iako smo bili hendikepirani nenastupanjem Dominika Petanija, jednog od naših najboljih vozača, veseli me ostvareni uspjeh te podatak da smo utrku uspjeli završiti s minimalnim zaostacima za vodećima – istaknuo je Neven Pavić, tajnik BK Zadar.