Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

32 medalje u vitrini AŠK Benkovac

28.03.2011. 22:00
32 medalje u vitrini AŠK Benkovac


Dario Ivković i Ivica Nekić, treneri Atletskog športskog klub Benkovac, vjerojatno ni sami nisu mogli zamisliti bolji početak 2011. sezone. U protekla dva tjedna mladi su Benkovčani, nastupivši na Županijskoj i Dalmatinskoj ligi, postali vlasnicima čak 32 odličja.
S drugog kola Dalmatinske lige prošle su se subote iz Splita vratili s 14, a tjedan ranije iz Zadra s 18 medalja.
– Ovo je više nego uspješan početak sezone. Plod je kontinuiranog i kvalitetnog rada u Klubu, ali i golemog talenta i ljubavi prema sportu koje naši atletičari svakodnevno ulažu. Radi se poglavito o uspjesima najmlađih dobnih uzrasta, limača i limačica, no AŠK Benkovac je njima pokazao da se i u budućnosti može nadati vrijednim dosezima – zadovoljan je Dario Ivković, član ambicioznog trenerskog dvojca.
U konkurenciji 10 dalmatinskih klubova Benkovac je na stadionu RNK Splita požeo pet zlata, pet srebrnih i četiri brončana odličja. Najbrži među vršnjacima bili su Mateja Čerina na 50 metara, na 60 Paula Bačić, a na 100 Marina Mišura, djevojčica čiji potencijal ocrtavaju i rezultati u skoku u dalj, disciplini u kojoj se popela na treću stepenicu postolja. Srebro su na Parku mladeži osvojili: Ivan Zelić (2003.) i Paulo Mamić (2002.) na 50 metara, Jan Berghaus (2000.) i Kristijan Pavlović (2001.) u bacanju vortexa, a drugo je mjesto zauzela i štafeta Benkovca u sastavu: Berghaus, Čirjak, Marinović i Bobić (2000.).
Ivković i Nekić ponosni su i na plasmane brončanih limača i limačica: Matee Uskok (50 m), Daria Pavlovića i Ivana Bobića (vortex).
– U Zadru smo se 19. ožujka također predstavili u odličnom izdanju. Teško bi bilo nabrojati sve osvajače medalja, pa ću spomenuti samo neke od najistaknutijih, kaže Ivković.
– Po tri zlata uzeli su Marina Mišura i Paula Bačić, Josip Baturina i Mateja Čerina bili su najuspješniji na utrci 50 metara, dok je Martina Mandić, s preskočenih 4,86 m, u skoku u dalj postavila osobni rekord. Ostvarimo li i na predstojećim mitinzima podjednake rezultate, bit će to zaista sezona za pamćenje – nada se Ivković.